Notícies

Celebració Dia de la Diversitat

Dilluns, 5 de novembre de 2018

Tots els alumnes de La Salle Gràcia participen en una activitat en celebració i defensa de la diversitat cultural.

El Dia de la Diversitat va néixer amb el propòsit de commemorar la defensa i la no vulneració dels drets humans entre els i les joves, tots i totes iguals en drets.

A La Salle Gràcia fem nostre el Dia de la Diversitat i el celebrem de manera especial, ja que està intrínsecament lligat als nostres valors fonamentals, aquells que ens donen base i que volem transmetre: Fraternitat, unitat, comunitat, respecte. A través de jocs, dinàmiques i tallers dediquem una estona a reflexionar sobre la diversitat i totes les riqueses espirituals, culturals i socials que ens aporta.

Aquest any hem aprofitat el Dia de la Diversitat per a conèixer els alumnes d'altres cursos, enfortir llaços, i agafar més visió sobre la gran diversitat de realitats que conviuen a l'escola. Els nens i nenes, nois i noies, han visitat companys d'altres cursos, amb els quals han fet diverses activitats per a conèixer-se millor.

En acabat, s'ha llegit a totes les classes un manifest que busca despertar una reflexió sobre com de necessària és la diversitat per a fer d'aquest món un lloc ric, lluminós i amb capacitat per avançar.

Podeu llegir el manifest tot seguit:

MANIFEST DIA DE LA DIVERSITAT

Imagina un món on només hi hagués un tipus d'arbre, que tots ells fossin completament iguals; un món on només hi hagués una classe de fruita i una sola espècie animal. Que, per exemple, sols hi haguera pins i no hi haguera alzines, guinkgos, sequoies o baobabs, que sols hi haguera ovelles i no papallones, eriçons, iguanes, tonyines, pops i elefants.

Imagina ara que tot fes la mateixa olor i que existís un únic color. Que fossin grocs els plàtans, però també l'herba, que el cel fos groc nit i dia i que fos groc el mar.

Imagina que tots els menjars tinguessin un mateix sabor, que hi hagués un sol gust pels gelats. Imagina que no notessis cap diferència entre el primer plat i el segon i les postres, avui, demà i demà passat.

Imagina jugar sempre al mateix joc, veure la mateixa peli sempre, escoltar sempre la mateixa cançó; imagina tenir una única emoticona al Whatsapp; que només hi hagués una cara amb un somriure i tu estiguessis trist o enfadat. Imagina que tots vestíssim igual, una orquestra on els violins fessin fora el contrabaix o que tots els llibres tinguessin el mateix final.

Imagina que tots féssim la mateixa pinta, que tinguéssim la mateixa pell i edat, que tots volguéssim estudiar el mateix per fer el mateix treball; que tots fóssim metges i no hi hagués electricistes, tots perruquers i cap enginyer, filòleg o professor de ball; que tots tinguéssim el mateix hobby, el mateix caràcter i el mateix defecte: tots massa xerraires o bé massa callats!

Imagina un món on tots parléssim sols un idioma, que no existís el xinès, l'urdú, el nàhuatl, l'àrab o el català, un món on hi hagués una única manera de dir t'estimo i on no poguéssim decidir com estimar. Imagina que tots haguéssim de viure igual; imagina cultures, nacions, tota una pila de pobles petits menystinguts, perseguits i esclafats per d'altres de més grans.

Per tot això, gaudim i agraïm la diversitat que ens envolta. Perquè la diversitat fa el món més bonic i la vida més curiosa i emocionant. La diversitat ens eixampla el cor, ens obre els ulls, ens fa sortir de nosaltres, ens mostra horitzons desconeguts, ens fa somiar. Celebrem la diversitat que ens envolta com una oportunitat per créixer, com un misteri i com un regal. Però també i no menys...

Protegim la diversitat. Tinguem coratge per no fer com tothom, siguem qui som sense que ens importi el que diran. Sí, defensem la diversitat amb dents i ungles.

Defensem-la davant el racisme, el masclisme, el classisme, l'imperialisme, fem front als totalitaris i als intolerants. Però, també i sempre, tinguem cura de qui camina més a poc a poc, dels que ningú vol al seu costat.

Perquè compromesos amb la diversitat som La Salle.Logo La Salle

    La Salle Gràcia

  • Plaça del Nord, 14
    08024 Barcelona
  • Telèfon 93 292 21 18


Has trobat aquesta informació a www.lasallegracia.cat/noticies/1234

© 2019 La Salle Gràcia. Tots els drets reservats.