Projecte pastoral

Projecte Pastoral

La Xarxa de Centres La Salle Catalunya fonamenta la seva identitat i la seva missió educativa en la concepció cristiana de la persona i del món. L’escola lasal·liana busca conjugar l’esforç del progrés cultural i humà amb l’anunci de l’Evangeli, on fonamenta els valors que s’hi viuen.

Les classes de religió a l’escola es fan a l’etapa infantil, primària, ESO i 1r de Batxillerat, entre 1 i 2 hores per setmana, depenent del curs. Tenen per objectiu general ser una eina més en el desenvolupament de la intel·ligència espiritual, natural en infants i joves i clau en el seu creixement personal. Les classes els ajuden a conèixer la fe cristiana de forma progressiva, ensems com a proposta vital humanitzadora i com a manifestació cultural de primer ordre.

En els cursos inferiors s’ofereix una descoberta gradual de la persona de Jesús i dels valors evangèlics. Aquest apropament és vivencial i va acompanyat de la celebració compartida de les principals festivitats cristianes i d’altres moments de trobada: Tots Sants, Nadal, la Quaresma, la Pasqua, el DENIP, el dia de la diversitat.... Són festes en què participa tota l’escola.

En els cursos superiors, les classes conviden mica en mica a un major aprofundiment reflexiu, amb la finalitat que l’alumne sàpiga apreciar la tradició bíblica, reconèixer i valorar el paper de l’Església i també d’altres religions al llarg de la història i avui en dia. Tot plegat, en un clima de diàleg i tolerància, d’esperit crític i estímul del compromís social.

El lema d’aquest curs 2016-2017 és Mira més enllà

Lema: Mira + enllà

Enguany, totes les escoles de la Salle encetem un nou curs amb un nou lema, sempre present i que ens acull a tots sense excepció. Aquest lema, durant els nous mesos, ens acompanyarà i proposarà una nova manera de veure el món, una nova perspectiva per actuar en el nostre dia a dia des d'una mirada més profunda, més transcendental, més humana en definitiva.

"Mira + enllà" és la invitació a posar l'accent en els petits detalls del dia a dia, que ens donen tanta informació necessària per a la nostra tasca educativa; és aquella mirada observadora que ens aboca a tenir la vista fixada en els nostres infants i joves per cobrir totes les seves necessitats i fer-los els veritables protagonistes de l'educació; és un cúmul de vistes que ens obren els horitzons i ens emplacen a lluitar per totes aquelles fites que ens proposem a curt o llarg termini.

Que el lema d'enguany sigui una nova oportunitat per dur a terme amb èxit tot el curs, mirar més enllà del nostre propi interès i abocar-nos a l’entrega solidària a tothom qui ho necessiti.

La Salle Solidària

Lema: Mira + enllà

La Salle Solidària és el paraigua que dona cabuda a les diferents entitats socials de La Salle. La Salle Gràcia participa, entre d’altres, al Concert que es fa en benefici de la Fundació PROIDE i la Fundació Comtal anomenat “CORS SOLIDARIS per un món d’oportunitats”.

Icon

Fundació PROIDE

L’ONG treballa en projectes educatius i de desenvolupament a països del sud (Togo, Madagascar, Guatemala, Perú i el Líban). Cada any, des de les diferents escoles, es participa econòmicament en algun dels projectes.

Des de La Salle Gràcia, ens mobilitzem amb l’Encesa Solidària, la venda de loteria i la participació al concurs de samarretes, entre d’altres iniciatives.

Si en vols saber més: www.fundacioproide.org/.

&
Icon

Fundació Comtal

La Fundació Comtal està ubicada al districte de Ciutat Vella, on treballa i ajuda els joves i infants de la zona per transformar les dificultats en oportunitats.

Des de La Salle Gràcia col·laborem amb aquesta entitat donant suport amb diferents tipus de material de cara al Nadal, per tal que aquests joves i infants puguin també celebrar-lo.

Si en vols saber més, d’aquesta entitat: www.comtal.org.

&
Icon

Associació X-Fràgil

La síndrome del cromosoma X fràgil (SXF) és un trastorn genètic de transmissió familiar lligat al cromosoma X, que pot causar greus problemes, des de dificultats d’aprenentatge fins a una disminució en la capacitat intel·lectual.

Un dels objectius bàsics de l’Associació és oferir acollida i ajuda a les famílies que han estat diagnosticades.

L’escola col·labora amb la recollida de taps per ajudar a l’associació, una campanya que es realitza al llarg de tot el curs.

Pots visitar: www.xfragil.cat.

Lema: Mira + enllà

La Salle Gràcia col·labora amb el Gran Recapte d’aliments que es fa al Nadal. Alumnes de diferents etapes reben xerrades de la Fundació, es fa la recollida d'aliments a les aules i els alumnes més grans participen en la recollida en diferents punts.

Si vols més informació, pots visitar: www.bancdelsaliments.org.Logo La Salle

    La Salle Gràcia

  • Plaça del Nord, 14
    08024 Barcelona
  • Telèfon 93 292 21 18


Has trobat aquesta informació a www.lasallegracia.cat/escola/projecte-pastoral

© 2017 La Salle Gràcia. Tots els drets reservats.