Noticias

Ciclos formativos/Viernes, 8 de abril de 2022

Presentació de la Formació en Centres de Treball

Este contenido no tiene traducción al castellano. Se muestra a continuación la versión en catalán.

L'alumnat de 1r de Cicles Formatius va rebent, durant aquests dies, la xerrada inicial sobre la Formació en Centres de Treball

Presentació de la Formació en Centres de Treball

Fa uns dies, l'alumnat dels cicles d'Empresa van rebre la xerrada formativa sobre la Formació en Centres de Treball (FCT), que dona el tret de sortida per iniciar els tràmits per accedir a aquesta fase formativa.

La Formació en Centres de Treball (FCT) són pràctiques i estades formatives no laborals que l'alumnat de Cicles Formatius realitza en empreses que pertanyen al sector o activitat al quan es volen dedicar professionalment. L'activitat, de 416 hores de durada al llarg de sis mesos, forma part del seu programa formatiu.

Les FCT permeten a l'alumnat conèixer el món laboral i de l'empresa, i els ofereix l'oportunitat d'estar en contacte amb la tecnologia més avançada i d'ús més comú en el món laboral actual. A més, d'aquesta manera reben una formació adaptada als llocs de treball específics que són d'interès per a cada alumne en particular, ja que cadascú presenta una llista de preferències temàtiques i geogràfiques per accedir a posicions que interessants per al seu futur laboral.

A part de constituir un primer contacte amb el món laboral, les FCT hi són també una porta d'entrada: les taxes d'inserció laboral a partir de les FCT són molt altes: si l'alumne ha fet una bona feina, en acabar les pràctiques ja està familiaritzat amb l'empresa, la seva manera de treballar, i el lloc de treball on s'ha estat formant.

Durant el temps que durin les pràctiques, l'alumne compta amb un doble suport: una persona que tutoritza des de l'escola, i una altra que ho fa des de l'empresa. Els dos tutors/es estan constantment en contacte amb l'alumne i l'un amb l'altre, per tal de garantir que l'experiència està sent de profit per a l'alumne.

Donat que els Cicles Formatius tenen un objectiu professionalitzador, la Formació en Centres de Treball és una manera de, d'una banda, posar en pràctica tot el que aprenen a l'aula en un entorn laboral real i de l'altra banda, rebre una formació derivada directament de les tasques professionals.