Noticias

Pastoral/Viernes, 11 de marzo de 2022

Recollida de materials per a les persones refugiades d'Ucraïna

Este contenido no tiene traducción al castellano. Se muestra a continuación la versión en catalán.

Des de La Salle Gràcia, volem posar el nostre granet de sorra per una cultura de pau. Hem redactat un manifest per a la pau, i hem organitzat una campanya de recollida de materials per a les persones refugiades d'Ucraïna.

Recollida de materials per a les persones refugiades d'Ucraïna

Accions per una cultura de pau

Per educar en la pau necessitem entendre el nostre món, el nostre entorn.

La construcció d'un futur millor comença a casa i a les aules. Enfront de la cultura de l'odi que es difon dins i fora de les xarxes, cal que l'escola i la llar siguin una font de pau, de pensament crític, de col·laboració i inclusivitat.

Davant dels esdeveniments que ara mateix sacsegen el món, des de La Salle Gràcia volem posar el nostre granet de sorra amb diverses accions:

  • Ahir, tota la comunitat de La Salle Gràcia ens vam reunir al pati en un moment de germanor, i vam llegir un manifest a favor d’una cultura de pau. Aquest manifest s’ha redactat de manera col·laborativa entre alumnat i professorat, i uneix els nostres cors i pensaments cap a la no-violència, el respecte i el diàleg.
  • Durant aquest curs, reforçarem l'educació en la pau a totes les etapes. Començarem amb unes dinàmiques àgils i enfocades a la reflexió i el debat, i continuarem durant tot el curs amb diverses propostes.
  • En col·laboració amb la parròquia de Sant Joan de Gràcia, hem engegat una campanya de recaptació d'aliments i altres materials que s'estan demanant des de l'associació de bombers voluntaris de Częstochowa-Błeszno, a Polònia, on estan rebent una gran afluència de refugiats d'Ucraïna.

Hi voleu participar?

Trobareu carros de recollida a les entrades de l'escola.

Podeu portar:

  • Alimentació infantil (llet en pols, cereals, potets i farinetes)
  • Guants d'esquí (per a infants i per a adults)
  • Mantes tèrmiques

Creiem fermament que el món pot ser un lloc més habitable, on tothom tingui cabuda, on el diàleg estigui per sobre de les armes, l'empatia per sobre dels insults i les baralles.

Podeu llegir i escoltar el nostre manifest a continuació:

Manifest

En un món en què les violències, les injustícies i les guerres, formen part de la vida de moltes persones, arreu del planeta, la comunitat educativa de La Salle Gràcia volem manifestar que:

- Totes les persones som responsables de què el món sigui cada dia més just, més pacífic i més segur. És un desig que es pot fer possible si treballem conjuntament, si cada dia en fem una passa cap endavant per aconseguir-ho. Des dels detalls més petits, com no insultar, no barallar-se, i sobretot, posar la paraula per damunt de les baralles i l'agressivitat. Aquestes petites passes per construir la pau, es poden fer a casa, a l'escola, al carrer...

- La pau es construeix, dia a dia, passet a passet, entre totes i tos. Només cal, relacionar-nos amb les persones des del respecte i el diàleg, intentant conèixer què pensen, què senten... i com som, i mai des de la sospita i els prejudicis.

- Les violències, els conflictes, l'agressivitat... acaben per fer mal, i ningú surt beneficiat.

- Les violències porten a la por i la sospita, la sospita del qui és diferent. Les violències i les armes mai no han solucionat cap conflicte. Vers el contrari, acaben per augmentar la violència.

- Nosaltres pensem i creiem, que el món pot ser un lloc molt més habitable, on càpiga tothom, on el diàleg estigui per sobre de les armes, les paraules davant els insults i les baralles.