Noticias

Educación infantil/Lunes, 3 de mayo de 2021

Taller de massatge infantil per a l'alumnat d'Educació Infantil

Este contenido no tiene traducción al castellano. Se muestra a continuación la versión en catalán.

Tot l'alumnat d'EI aprèn les tècniques bàsiques de massatge infantil i quins beneficis aporta en el desenvolupament dels nadons.

Taller de massatge infantil per a l'alumnat d'Educació Infantil

L'alumnat del Cicle Formatiu d'Educació Infantil ha fet un taller de massatge infantil tot seguint les indicacions d'un tutorial gravat per especialistes en aquest àmbit.

El massatge infantil és una tècnica d'intervenció primerenca que aporta una gran varietat de beneficis per al desenvolupament de l'infant en els àmbits afectiu, gastrointestinal, immunològic i muscular, entre molts altres. És important, però, tenir una bona tècnica, conèixer l'edat adequada per a cada tipus de massatge i saber tractar l'infant de manera que se senti còmode en tot moment.

Així doncs, en aquest taller l'alumnat ha après les bases tècniques, el material que necessiten (oli, tovalloles, bolquers), el temps de durada... però també han après com aplicar el massatge de manera respectuosa amb el nadó, creant un ambient càlid i respectant en tot moment les seves necessitats i reaccions.

El massatge infantil no només afavoreix un bon desenvolupament físic, afectiu i neuronal del nadó, sinó que a més enforteix el vincle entre el nadó i el/la seva masstagista. És, doncs, una gran manera per als professionals de l'Educació Infantil de generar un ambient de confiança i calidesa amb els infants dels quals té cura.