Noticias

Integración Social/Miércoles, 24 de marzo de 2021

Canviant la mirada envers la salut mental

Este contenido no tiene traducción al castellano. Se muestra a continuación la versión en catalán.

L'alumnat de segon d'Integració Social assisteix a l'espectacle "Dansant Sense Etiquetes", que planteja reflexions sobre els estigmes de la salut mental.

Canviant la mirada envers la salut mental

La capacitat de veure les persones tal com són, i no tal com creiem que són, en general és necessària per crear un entorn social saludable, però esdevé absolutament imprescindible quan es treballa en entorns sensibles. Formar-se en Integració Social requereix, a més d'estudis formals, una profunda transformació de la mirada envers les persones: desfer-se de prejudicis, creences i assumpcions que malauradament estan molt arrelades en la nostra societat.

És per aquest motiu que, sempre que les circumstàncies ho permetin, dins de la formació d'Integració Social incloem activitats que ajuden a alliberar-se de pensaments i idees preconcebudes sobre diversos col·lectius i sectors socials.

Fa unes setmanes, 2n d'Integració Social va tenir l'oportunitat de participar en el projecte Dansant Sense Etiquetes, un espectacle de dansa que té l'objectiu de visibilitzar els estigmes envers la salut mental i de reivindicar el fet de ser persona més enllà de les etiquetes. El projecte és una iniciativa de l'Associació Cuida la Vida, que treballa per a millorar la salut psicosocial de les persones a través de la biodansa, i va incloure, després de l'espectacle, un espai de debat on van sortir reflexions molt interessants entorn el benestar, les cures i la salut mental.

Espectacles com aquest, ofert per l'Ateneu el Poblet, ajuden a canviar la nostra visió, primer, per després transformar el món.