Noticias

ESO/Lunes, 1 de marzo de 2021

2n d'ESO celebra el Black History Month

Este contenido no tiene traducción al castellano. Se muestra a continuación la versión en catalán.

Nois i nois dediquen el mes de febrer a fer un projecte de recerca sobre persones afrodescendents que han tingut gran importància en la història.

2n d'ESO celebra el Black History Month

Angela Davis, Barack Obama, Claudette Colvin, LeBron James, Maya Angelou... Us sonen, tots aquests noms? Tots i totes, a la seva manera, han canviat el món!

El mes de febrer se celebra als Estats Units i Canadà el "Black History Month", el mes de la història negra, un mes dedicat a recordar i reconèixer la importància històrica de persones i esdeveniments de la diàspora africana.

Les classes de 2n d'ESO han fet un treball de recerca sobre aquestes grans personalitats negres. N'han fet uns pòsters fantàstics que han quedat exposats a l'escala de l'escola, i també una presentació oral a classe, explicant qui eren aquestes persones i per què són importants.

Algunes de les persones que vam presentar ja són conegudes, com el Barack Obama o el Kobe Bryant, però altres, com la Shirley Chisholm o la Claudette Colvin, han estat tot un descobriment!

A més a més, i per celebrar l'aniversari de Rosa Parks (el 4 de febrer), l'alumnat va dedicar unes hores a conèixer més a fons la seva figura i la de Martin Luther King Jr. Van fer un diagrama de Venn per a comparar les seves trajectòries: tot i tenir vides molt diferents, tenien moltes coses en comú, tant en la seva visió política i social com en les experiències vitals.

Amb aquest treball, nois i noies han descobert grans exemples inspiradors, persones que han treballat de valent per a construir un món millor. A més a més, el projecte combina i reforça diverses destreses com ara l'aprenentatge multilingüe, la destresa digital, l'expressió verbal i escrita en anglès, l'habilitat de recerca i la capacitat de treballar en grup.

Aprenentatge multidisciplinari que, sens dubte, ens ha ajudat a conèixer i agafar perspectiva sobre el nostre passat més recent!