Noticias

Primària/Viernes, 3 de mayo de 2019

Primària treballa el Modernisme català

Este contenido no tiene traducción al castellano. Se muestra a continuación la versión en catalán.

Les classes de segon, tercer i quart de primària visiten diferents punts de la ciutat per a veure tot el que han après a classe sobre el modernisme en un context real.

Primària treballa el Modernisme català

Al llarg de tot aquest curs, el nostre alumnat de primària ha estat aprenent i treballant la història i característiques del modernisme català.

Durant la setmana de les lletres, l'alumnat de segon, tercer i quart de primària va sortir de l'escola i va visitar exemples emblemàtics d'aquesta corrent artística i arquitectònica. Nens i nenes van poder veure de primera mà l'originalitat de les formes, la bellesa de la ceràmica, els detalls de la decoració i els guarniments inspirats en la natura que caracteritzen els edificis modernistes.

Recorregut pel barri de Gràcia

(2n de primària)

De vegades tenim joies artístiques i arquitectòniques a tocar dels dits i ni tan sols ens n'adonem! Per aquest motiu, nens i nenes de 2n de primària van dedicar tot un dia a recórrer el barri de Gràcia i descobrir els seus tresors.

Van començar per la parròquia de Sant Joan, a la plaça de la Virreina, un exemple d'arquitectura eclèctica construïda just abans que el modernisme entrés amb força a la nostra ciutat.

Després, van passar per la plaça del Diamant i la plaça de la Vila, on van aprendre com es van viure i com van afectar el nostre barri alguns moments històrics importants.

Tot seguit, van visitar tres dels edificis més emblemàtics del barri: la Casa Vicens, la Casa Fuster i la Casa Ramos, tots tres declarats béns d'interès cultural, local o nacional pel seu valor arquitectònic i per ser grans exemples del modernisme català.

Visita al Parc Güell

(3r de primària)

La tecnologia va acompanyar l'alumnat de 3r en la seva visita al Parc Güell, que va poder gaudir de la Gaudí Experience, una experiència audiovisual en 4D que els va permetre endinsar-se dins de l'univers creatiu d'Antoni Gaudí, el geni de l'arquitectura modernista. Equipats d'unes ulleres especials, van poder veure com les idees de Gaudí cobraven vida i moviment en els seus edificis.

Després, una exposició interactiva els va ajudar a entendre com Gaudí convertia els seus conceptes innovadors en estructures arquitectòniques.

La visita va acabar, com no podia ser d'altra manera, amb un recorregut guiat pel Parc Güell, on, a part de veure de primera mà tot el que havien après a l'exposició, van passar poder passar una bona estona jugant en un entorn privilegiat.

La Pedrera i el Quadrat d'Or

(4t de primària)

Qui millor per explicar les característiques del modernisme que el mateix Antoni Gaudí? La classe de 4t va començar la seva visita amb un viatge en el temps dins de la Casa Milà, coneguda com "La Pedrera". Van tenir l'ocasió d'escoltar l'arquitecte, que els va explicar en què s'inspirava i com duia a terme els seus projectes. Després, altres persones que van viure a la casa just acabada de construir els van explicar la seva experiència.

Un cop acabada la visita, es van dirigir a l'anomenat "Quadrat d'Or", on hi ha una illa de cases en la que es concentren tres joies de tres genis del modernisme: la Casa Batlló, d'Antoni Gaudí, la Casa Amatller, de Josep Puig i Cadafalch, i la Casa Lleó Morera, de Lluís Domènech i Montaner.

En aquest entorn, nens i nenes no només van poder comparar els estils dels diferents arquitectes, sinó que també es van submergir en el món màgic que proposava aquest estil arquitectònic.

Per acabar el dia, i ja de tornada, van acostar-se a la Casa Terrades (coneguda com la Casa de les Punxes), una altra joia del modernisme de Puig i Cadafalch.

Sens dubte, viure a Barcelona és un privilegi a l'hora d'estudiar aquesta corrent arquitectònica, ja que el modernisme és present en tots els racons de la ciutat, no podíem deixar passar l'ocasió!