Notícies

Notícies/Divendres, 26 d'abril de 2019

Setmana de les lletres 2019

Sant Jordi i els Jocs Florals van marcar l'inici d'una setmana dedicada a les llengües i la literatura.

Setmana de les lletres 2019

Hem estrenat el tercer trimestre amb la Setmana de les Lletres, que va començar dimarts amb la diada de Sant Jordi i que ara ja anem acabant.

Ha estat una setmana ben intensa! L'escola s'ha omplert de poesia, contes, representacions i frases en tots els idiomes. A continuació podeu trobar un petit resum d'algunes de les activitats que s'han dut a terme per celebrar aquesta setmana tan especial:

Contacontes

Educació Infantil

Nens i nenes van gaudir moltíssim dels contes que les seves professores i professors els van explicar en català, castellà i anglès.

Visita a la biblioteca Jaume Fuster

(1r de primària)

La classe de primer ha visitat la biblioteca Jaume Fuster, on els han explicat com funciona una biblioteca i com es classifiquen els llibres, quins sistemes informàtics fan servir, quin tipus de llibres tenen... i per descomptat, després han pogut fullejar tots els llibres que han volgut!

1r de primària a l'entrada de la biblioteca Jaume Fuster

Amic invisible literari

3r de primària

La classe de 3r de primària ha celebrat Sant Jordi regalant llibres, com ha de ser! Cadascú ha regalat i ha rebut un llibre en aquest amic invisible tan especial.

Concurs de fotografies de faltes d'ortografia

6è de primària

Nens i nenes de 6è de primària han posat a prova els seus coneixements ortogràfics en aquest concurs on s'han dedicat a detectar errors en cartells, senyals, cartes de restaurants, i tota mena de textos. N'hi ha de garrafals!

Intercanvi de regals entre padrins/es i fillols/es

(1r de primària i 1r d'ESO)

Com ja sabeu, gràcies al programa d'apadrinament de lectura, nois i noies de 1r d'ESO ajuden els nens i nenes de 1r de primària a aprendre a llegir i a agafar-li el gust a la lectura.

La setmana de les lletres és una setmana molt especial per a aquestes parelles, i ho han celebrat amb un intercanvi de regals! Fillols i filloles van oferir un concert d'instrument, i van obsequiar els seus padrins i padrines amb un punt de llibre. A canvi, van rebre de regal tota mena de manualitats que padrins i padrines van preparar amb tot el seu afecte.

El grup d'apadrinament de lectura amb els seus regals!

Concurs de dracs

(ESO)

Cada any, durant la Setmana de les Lletres, nois i noies de secundària poden presentar-se al concurs de dracs. Les figures s'exposen a l'entrada de l'escola i tot el personal que treballa a l'escola (professorat, administració, personal no docent...) vota la que consideren la millor. La figura guanyadora d'enguany és impressionant!

Figura guanyadora del Concurs de Dracs 2019

Cites en anglès

(ESO)

A les classes d'anglès, nois i noies s'han dedicat a fer una recerca de cites literàries, històriques o filosòfiques que trobin interessants per a reflexionar. Després n'han fet un mural que han penjat per a decorar les aules.

Representació de contes tradicionals en castellà

(ESO)

A classe de castellà, l'alumnat s'ha dividit per grups i ha elaborat petites obres teatrals a partir de contes clàssics. Avui les han representat davant de tota la classe.

Retall de caràcters xinesos

(1r d'ESO)

L'alumnat de xinès de 1r d'ESO va practicar l'art xinès de retall de paper.

Van aprendre i retallar dos caràcters simètrics molt significatius en la cultura xinesa: el shòu (寿), que vol dir "llarga vida", i que escrit en xinès antic té una forma molt peculiar, i el xǐ (喜), que significa "felicitat", i que escrit de forma duplicada s'utilitza per desitjar felicitat als matrimonis i en l'amor: un bon caràcter per aprendre en una data assenyalada com és Sant Jordi!.

Cal·ligrafia xinesa tradicional

(3r d'ESO)

Els antics cal·lígrafs de la Xina clàssica escrivien amb tinta i pinzell, i seguint una tècnica precisa i elaborada.

L'alumnat de 3r d'ESO van practicar aquesta tècnica mil·lenària, i entre tots van reproduir el poema "Matí de primavera", de Meng Haoran, un dels poetes més famosos de la dinastia Tang, que s'adiu perfectament al temps primaveral que ens ha acompanyat aquests dies. 

N'existeix una traducció al català, de Manel Ollé

Dormo i no m'adono de l'alba
fins que sento la conversa dels ocells. 
Anit els embats del vent i de la pluja. 
Qui sap quantes flors deuen haver caigut.

Venda de roses i artesania

(4t d'ESO)

Durant el dia de Sant Jordi la classe de 4t d'ESO va muntar una taula a l'entrada de l'escola i va vendre roses i peces d'artesania per a recaptar diners per al seu viatge de fi de curs.

Cartells turístics en alemany

(1r de batxillerat)

L'alumnat d'alemany de 1r de batxillerat es va estar familiaritzant amb les ciutats més importants d'alemanya: Munic, Frankfurt, Berlín i Hamburg.

Després, van elaborar un cartell de propaganda turística en alemany per cadascuna d'aquestes ciutats. Voleu saber què visitar? Pregunteu-ho als nois i noies d'alemany!

Concurs de fotografia literària

(Batxillerat)

L'alumnat de batxillerat ha participat en un concurs de fotografia literària.

La fotografia guanyadora ha estat "La llum dels llibres 3", d'Àngels Ibars, que ha presentat la sèrie "La llum dels llibres", que us adjuntem sencera.

Les fotografies finalistes han estat "La realitat destrossa els somnis", de Maria Teresa Rocher Pejoan, i "Submergeix-te en un bany de lectura", de Mar Azemar, Ariadna Terreo i Aura Solé.

"La llum dels llibres 3", de la sèrie "La llum dels llibres", d'Àngels Ibars, guanyadora del concurs de fotografia literària

Intercanvi de llibres

(Organitzat per l'AMPA)

Una taula plena de llibres ha estat disponible al vestíbul de l'escola durant tota la setmana. L'objectiu era fomentar l'intercanvi de llibres: que nois i noies agafessin el llibre que els interessés més, i que hi deixessin aquells llibres que ja s'han llegit i que han trobat interessants.

Sens dubte ha estat una setmana intensa i ben plena de literatura!