Notícies

Integració Social/Dimarts, 20 de desembre de 2016

Els alumnes d'Integració Social redescobreixen Barcelona de la mà de persones sense llar

En el marc del projecte Passejant Junts, l'alumnat d'Integració Social participa, un any més, en aquest programa que permet reflexionar sobre la duresa d'una problemàtica actual

Els alumnes d'Integració Social redescobreixen Barcelona de la mà de persones sense llar

Des de fa tres anys, el cicle formatiu d'Integració Social, amb tots els seus estudiants, participa en el projecte Passejant Junts, que neix amb l'objectiu d'apropar als joves a la realitat de les persones que millor coneixen la vida al carrer: tots els qui han viscut allà.

A través d'un recorregut per redescobrir els racons de Barcelona, els estudiants han passejat al costat de persones sense llar per conèixer de més a prop la duresa de la vida al carrer i trencar els prejudicis i les barreres que ens distancien.

Enguany, l'alumnat ja ha realitzat dues sortides. Durant la primera, tots ells van poder descobrir els racons del Raval a través del testimoni d'una persona que havia viscut entre els seus carrers durant 10 anys.

Durant aquesta segona visita, realitzada en aquesta setmana, els alumnes han passejat per la zona de l'Arc de Triomf de la mà del Pedro, amb qui han pogut reflexionar sobre les dificultats de veure's sense sostre.

La Salle Gràcia col·labora amb aquest projecte per apropar als alumnes a una problemàtica real que va més enllà de les aules.

Aquí, una mostra del vídeo en el que hi apareixen exalumnes de l'escola passejant durant el curs passat: