Notícies

ESO i Batxillerat/Dilluns, 1 d'abril de 2019

Estada lingüística a Holanda (1r de batxillerat)

Un grup de 20 alumnes participen en el programa Europeshire d'immersió lingüística a la ciutat d'Eindhoven.

Estada lingüística a Holanda (1r de batxillerat)

El programa Europeshire és un projecte de campaments lingüístics independent i internacional que reuneix joves de diferents llocs d'Europa en unes estades d'immersió lingüística.

Un grup de 20 alumnes de 1r de batxillerat de La Salle Gràcia van passar tota la setmana passada gaudint d'una d'aquestes estades en companyia d'altres estudiants d'Alemanya, Bèlgica, Itàlia i Sèrbia. Cada matí, després d'esmorzar, feien classe de conversa en anglès, i tot seguit classe de millora de gramàtica i vocabulari. A les tardes feien tallers lúdics, esportius i artístics amb un tutor que els guiava en les activitats. Finalment, els vespres els passaven assajant un espectacle per al concurs de talents que va tenir lloc l'última nit.

A més a més, i com no podia ser d'altra manera, nois i noies van aprofitar que Eindhoven és només a dues hores de distància de la capital, i no van deixar escapar l'ocasió de visitar una de les ciutats europees amb més encant: Amsterdam! Van recórrer els seus carrers i canals, i van passar una bona estona visitant el Rijksmuseum, el museu nacional d'Amsterdam.

En les estades d'Europeshire, tant durant les activitats com a les habitacions els nois i noies es barregen amb gent d'altres nacionalitats. D'aquesta manera tenen l'oportunitat de posar a prova i millorar les seves habilitats comunicatives en anglès no només durant les classes, sinó també durant les estones lliures i els moments de lleure.

Està demostrat que aprendre un idioma és més ràpid quan es posa en context i es fa servir com a llengua vehicular en situacions de la vida quotidiana. Per aquest motiu, aquestes estades permeten a l'alumnat donar un impuls a l'aprenentatge de l'anglès, i ho fan en un context lúdic i alhora que coneixen a altres nois i noies de la seva edat de molts països diferents.

Veritablement, tant per l'aprenentatge com per l'experiència humana i vital que representa, aquesta estada és un episodi que recordaran sempre!