Notícies

Primària/Divendres, 29 de març de 2019

Visita a l'Observatori de Pujalt (4t de primària)

La ciència i el medi ambient es donen la mà en aquesta visita plena d'experiències.

Visita a l'Observatori de Pujalt (4t de primària)

L'Observatori Astronòmic de Pujalt va néixer el 2003 de la mà de l'Ajuntament de Pujalt i els membres de la Fundació Ernest Guille i Moliné amb l'objectiu de fer difusió i didàctica de la ciència, tant a escoles com a públic adult. Per aquest motiu, organitzen cursets de meteorologia i astronomia, observacions astronòmiques, xerrades sobre ciència i energia, i visites guiades per l'Observatori.

Dins el Projecte Interdisciplinari de la Terra, la classe de 4t de primària va anar fins a l'Observatori on l'Albert, el seu responsable, va explicar una pila de coses que van interessar moltíssim a la canalla:

Primer, ens va ensenyar diversos conceptes bàsics sobre meteorologia i ens va explicar el funcionament d'alguns aparells que s'utilitzen per a fer mesuratges. Utilitzant aquests aparells i els nostres propis sentits, vam fer una pràctica de mesurament meteorològic.

Tot seguit, l'Albert ens va explicar les principals fonts d'energies renovables que tenim a la Terra i com podem fer-les servir. A mesura que ens ho anava explicant, ens va anar fent demostracions amb diversos aparells que funcionaven gràcies al sol, el vent, etc.

Finalment, la visita ens va portar a visitar un impressionant molí de vent i l'abocador controlat de Pujalt.

Durant tota la visita, el nostre guia va anar introduint, a més, reflexions que van ajudar l'alumnat a fer-se una idea dels residus que generem i de la importància de cuidar aquest planeta en el qual vivim i que té uns recursos limitats. Si som conscients de l'impacte que tenim sobre el nostre entorn, i a més aprenem maneres de viure de manera respectuosa amb el medi ambient, començarem a tenir eines i coneixements per a fer d'aquest planeta un lloc sa i durador.

Nens i nenes van estar súper atents durant tota la visita, i van escoltar detingudament les explicacions de l'Albert. I és que l'energia sostenible és fascinant!