Notícies

ESO i Batxillerat/Dijous, 28 de març de 2019

Recorregut per la Tarraco Romana (4t d'ESO)

La classe de 4t d'ESO viatja a l'època en què l'exèrcit romà va fundar el que avui en dia és la ciutat de Tarragona.

Recorregut per la Tarraco Romana (4t d'ESO)

L'any 2019 aC l'exèrcit romà es va establir al turó més elevat de l'antiga Kesse per tal de controlar i abatre l'avanç de les tropes cartagineses durant la segona Guerra Púnica. A mesura que va anar passant el temps, aquest primer campament va anar evolucionant fins a convertir-se en la Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco, una de les ciutats més importants de l'imperi romà en la costa mediterrània.

L'alumnat de 4t d'ESO, acompanyats per una guia experta, van recórrer els edificis que encara es conserven d'aquesta primera Tarraco i que es troben al bell mig de la ciutat actual. Van visitar el fòrum provincial, el circ, l'amfiteatre i la muralla i, mitjançant la imaginació, van fer-se una idea de per a què servia cada edifici i com era la vida a les ciutats del segle II aC. A més a més, una visita al museu arqueològic els va permetre descobrir alguns dels tresors que s'han conservat d'aquella època: una nina, el mosaic de la Medusa, diversos objectes de la vida quotidiana...

Els nois i les noies van gaudir molt d'aquesta sortida, i la van trobar especialment enriquidora. Sempre és interessant veure d'on venim i quins esdeveniments històrics ens han portat fins on som ara. Si coneixem la nostra història i som conscients de tot el que hem heretat dels nostres predecessors, podrem entendre i valorar el nostre patrimoni cultural i el llegat que ens han deixat els diversos grups humans que han habitat aquest territori. Celebrar la riquesa i la diversitat que en ens ha portat fins aquí ens farà celebrar la riquesa i la diversitat que heretaran de nosaltres les futures generacions.