Notícies

ESO i Batxillerat/Dimarts, 26 de març de 2019

Visita a la XIX MOSTRA I FÒRUM DE TREBALLS DE RECERCA A GRÀCIA (1r de batxillerat)

L'alumnat de 1r de batxillerat visita la mostra, on dues exalumnes de La Salle Gràcia exposen els seus treballs

Visita a la XIX MOSTRA I FÒRUM DE TREBALLS DE RECERCA A GRÀCIA (1r de batxillerat)

El Fòrum i mostra de treballs de Gràcia, impulsat pel Centre de Recursos Pedagògics i les coordinacions de Batxillerat dels instituts del districte, és una mostra anual que s'organitza amb l'objectiu de difondre la magnífica feina duta a terme per l'alumnat de 2n de batxillerat en els seus treballs de recerca. La mostra posa en valor la creativitat i l'esforç dels i les estudiants i la tasca feta des dels centres docents.

Enguany, la mostra recollia treballs de temàtiques i disciplines molt variades: socials, científiques, tecnològiques i artístiques. D'entre tots els treballs exposats, volem destacar-ne dos, elaborats per exalumnes de La Salle Gràcia: "El comportament del consumidor", presentat per l'Uma Cano, i "To boldly go where no man has gone before", exposat per la Maria Olivé.

Dimecres passat, l'alumnat de 1r de batxillerat de La Salle Gràcia va visitar la mostra i va tenir l'oportunitat de parlar amb els i les autores dels treballs sobre el procés de recollida de dades, l'elaboració de la memòria, les conclusions i aprenentatges que en van treure, etc. Un dels objectius de la mostra és precisament aquest: oferir suggeriments i idees sobre treballs de recerca a l'alumnat de cursos vinents. Parlar amb persones que ja han acabat el procés ajuda no només a agafar idees, sinó a reunir informació pràctica sobre mètodes de treball i investigació.

Començar a pensar en la temàtica que volen tractar i a decidir la metodologia de treball que volen seguir ajudarà als nois i noies de 1r de batxillerat a treballar amb calma i eficiència durant el curs que ve. Visitar aquesta mostra, doncs, suposa per a ells un tret de sortida cap a la planificació d'una nova etapa.