Notícies

ESO i Batxillerat/Dilluns, 18 de març de 2019

Visita a la Fundació Mona (1r d'ESO)

L'alumnat ha après moltes coses sobre primats... i n'ha conegut alguns!

Visita a la Fundació Mona (1r d'ESO)

La Fundació Mona és un centre de rehabilitació de ximpanzés i macacos que han patit maltractaments. Tots ells han estat artistes de circ, de televisió, models de publicitat o fins i tot mascotes, i necessiten uns tractaments i espais específics per a recuperar-se d'unes vides de solitud i males condicions. A la Fundació tenen l'oportunitat de recuperar-se, vivint en família amb els seus congèneres, en un entorn natural.

Complementant les seves tasques de rehabilitació, la Fundació compta amb un programa per a la sensibilització i educació de la societat. L'objectiu principal és promoure un canvi de comportaments i actituds envers el món animal. Gràcies a aquest programa, els nois i nois de 1r d'ESO van poder visitar el centre. Els van presentar els seus inquilins i els van explicar les seves històries.

A més a més, van aprendre les principals característiques diferencials de l'ordre dels primats i alguns aspectes de la seva biologia, evolució, ecologia i adaptació als diferents hàbitats. Finalment, els van explicar com es realitza la rehabilitació i resocialització dels primats rescatats i van obrir un espai de reflexió i debat sobre com podem contribuir nosaltres a la conservació dels primats i el seu hàbitat, la selva tropical, a través d'un canvi en hàbits de consum.

Tots nosaltres podem convertir-nos en agents de canvi per una gestió més sostenible del planeta. Conèixer els efectes de les activitats humanes sobre els medis naturals és sempre un primer pas cap a unes actituds i uns costums de vida més sostenibles i responsables amb el nostre entorn.