Notícies

Integració Social/Dimarts, 12 de març de 2019

Xerrada de l'ONG Open Arms (CCFF Integració Social)

Open Arms és una ONG que es dedica a rescatar del mar a refugiats i refugiades que arriben a Europa. Funciona gràcies a donatius, i la seva tasca humanitària li ha portat reconeixement mundial a través de premis i mencions especials.

Xerrada de l'ONG Open Arms (CCFF Integració Social)

L'organització va néixer a Badalona d'una empresa de socorrisme i salvament marítim amb dilatada experiència a les costes de l'estat espanyol. Actualment compagina la seva tasca directa rescatant nàufrags al mar amb tasques de sensibilització i difusió de la situació que estan vivint moltes persones que fugen de guerres, persecucions o de la pobresa.

Fa uns dies, els i les estudiants d'Integració Social van rebre la visita d'un voluntari d'Open Arms que els va explicar la situació actual al mar Mediterrani, d'on i per què venen aquests moviments migratoris, i les tasques que desenvolupa l'organització.

L'alumnat va trobar aquesta xerrada especialment interessant, ja que el tema és molt actual i ens resulta molt proper. Conèixer la realitat dels col·lectius més vulnerables i les seves necessitats més urgents és imprescindible per a què, en un futur, puguin desenvolupar una bona tasca professional com a integradors socials.