Notícies

ESO i Batxillerat/Divendres, 15 de febrer de 2019

"La Tendresa" al teatre Poliorama (1r, 2n i 3r d'ESO)

Una enginyosa comèdia romàntica que ens parla de la impossibilitat de protegir-nos del mal que ens pot fer l'amor

Les classes de 1r, 2n i 3r d'ESO han fet una pausa en les seves classes per anar al teatre Poliorama a veure "La Tendresa", una obra d'Alfredo Sanzol inspirada en les comèdies de William Shakekespeare i que ens parla de l'amor, de la por i, evidentment, de la tendresa.

La història parla de la reina Esmeralda, que està farta que els homes li condicionin la vida. Decideix amagar-se en una illa que creu deserta amb les seves dues filles per a viure tranquil·la per sempre. El que no sap és que en aquella mateixa illa hi viu un llenyataire que, fa vint anys, va decidir amagar-se de les dones i es va traslladar a l'illa amb els seus dos fills.

A partir d'aquí, l'obra explica amb humor com descobreix cada família que no està sola, com gestionen la situació, i com la confusió i l'embolic desemboquen en històries tendres. L'objectiu de l'autor és explicar que:

No ens podem protegir del mal que ens causa l’amor, que si volem estimar ens hem d’arriscar a patir, i que tampoc els pares poden protegir els fills dels patiments de la vida, perquè això posa en perill la vivència d’una vida plena.

L'obra ha estat premiada amb el "Premio Nacional de Literatura Dramática 2017" i el "XII Premio Valle-Inclán de Teatro", i realment és una petita obra mestra que val la pena veure.

Als nois i noies d'ESO els va agradar molt!