Notícies

ESO i Batxillerat/Dijous, 14 de febrer de 2019

Visita al MNAC (alumnes de batxillerat artístic)

Un recorregut per l'art català, des de l'edat mitjana fins als nostres dies.

Visita al MNAC (alumnes de batxillerat artístic)

Els nois i les noies de batxillerat artístic ha visitat aquesta setmana el Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC). Aquest museu conserva i exposa obres des de l'edat mitjana fins avui en dia, i és per tant un gran lloc per observar com l'art ha anat evolucionant i com es relaciona amb l'època en què es va crear. Els i les estudiants han fet una visita guiada, però també han tingut l'oportunitat de passejar per les exposicions i donar un cop d'ull a les obres exposades.

Només arribar, la classe de primer de batxillerat s'ha dirigit a les sales de romànic i gòtic, ja que és el que estan estudiant actualment, mentre que segon ha passejat per les sales d'art contemporani. Cada alumne tenia la missió d'escollir dues obres d'art que els interessin especialment, i que faran servir en els seus projectes de classe.

Un cop escollides les obres ha començat la visita guiada, que feia un recorregut a l'exposició d'art de postguerra tot fent una anàlisi, no des d'un punt de vista estètic, sinó segons com els artistes han representat la Guerra Civil Espanyola, com han adreçat el tema, com s'hi han acostat o allunyat, etc. Així doncs, durant la visita nois i noies han après a acostar-se a l'art des d'un punt de vista històric i social.

Una visita magnífica i de la qual nois i noies s'han endut un munt d'idees i conceptes sobre els quals reflexionar.

Alumnes de 1r i 2n de batxillerat artístic