Notícies

ESO i Batxillerat/Dilluns, 11 de febrer de 2019

Celebració de l'Any Nou Xinès (ESO)

Els alumnes de xinès aprenen sobre aquesta festivitat i les tradicions que perviuen per a celebrar-la.

Celebració de l'Any Nou Xinès (ESO)

Dimarts 5 de febrer vam entrar en l'Any del Porc, i els nostres alumnes de xinès han fet tot un seguit de tallers i activitats per a celebrar l'any nou.

Festes de l'any nou xinès a Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona, juntament amb els veïns de la comunitat xinesa, la Fundació Institut Confuci i diverses entitats més, organitzen cada any una gran festa per a celebrar l'any nou xinès.

Dissabte dia 2 de febrer l'avinguda Lluís Companys es va omplir de colors i música. Una desfilada de dracs, lleons i capgrossos típics de la cultura xinesa va obrir l'agenda d'esdeveniments, que es va completar amb cercaviles i diversos espectacles d'Òpera Yue, Kung Fu i Tai Chi. A més, hi va haver petards, paradetes de menjar xinès i d'artesania, tallers per als més petits, etc.

Alguns dels alumnes més grans van organitzar-se per anar a veure l'esdeveniment, i després ens ho van explicar a classe.

Taller de cal·ligrafia

Per a celebrar el canvi d'any, és tradicional d'escriure versos d'any nou sobre unes tires de paper vermelles. La cal·ligrafia és importantíssima i es cuida molt, ja que aquestes tires, anomenades 春联 (chūnlián) es fan servir per a decorar les cases.

Els alumnes de primer d'ESO van practicar les seves habilitats cal·ligràfiques i van decorar la classe amb els seus versos d'any nou.

Taller de sobres

El dia d'any nou, amics i família s'intercanvien uns sobres molt característics, anomenats 红包 (hóngbāo). D'aquesta manera es desitgen sort i prosperitat els uns als altres. Aquests sobres es decoren a mà i expressament per a la persona que el rebrà.

Els alumnes de 1r d'ESO van preparar els seus hóngbāo i després, per parelles, van practicar els diàlegs i les salutacions típiques d'any nou i es van intercanviar els sobres.

La història dels animals de l'horòscop xinès

Els alumnes de 2n i 3r d'ESO han estat treballant durant tota la setmana la simbologia de l'Any del Porc. Per grups, treballen en uns murals que expliquen què significa el porc, i quines característiques tenen els anys marcats per aquest signe.