Notícies

Notícies/Dimecres, 6 de febrer de 2019

Treballem la festa major (1r de primària)

La classe 1r de primària se submergeix en el meravellós món de les festes populars, les tradicions i la cultura.

Treballem la festa major (1r de primària)

Durant aquest segon trimestre l'alumnat de primer de primària treballa la cultura popular, les nostres tradicions i, sobretot, la festa major del nostre barri.

Aquest és un projecte multidisciplinari que es treballa des de perspectives diferents en diverses assignatures.

A més a més, però, realitzen un seguit d'activitats que els acosten d'una manera pràctica i divertida a diversos aspectes de la Festa Major de Gràcia:

Taller de guarnits

Fa uns dies vam rebre la visita del projecte "Guarnim les Escoles", una iniciativa que apropa les nostres tradicions a la quitxalla. Els van explicar d'on ve la Festa Major de Gràcia i algunes de les tècniques per a decorar els carrers. Evidentment, l'activitat va culminar amb un taller de guarnit que va marcar l'inici del procés de decoració de l'aula. Ja veureu que bonica que quedarà!

Taller de gegants

Divendres passat, tota la classe se'n va anar a Granollers, on hi ha el Taller Sarandaca, un espai de creació de gegants i cap-grossos. Els van explicar com es fabriquen aquestes figures tan característiques de les nostres festes.

Nens i nenes també van aprendre què és una cercavila, i quins instruments acostumen a acompanyar les figures durant les festes: la gralla i la caixa.

Finalment van organitzar un petita cercavila i van celebrar la seva festa major particular.

Tenim la sort de viure en un barri on la cultura popular forma part de la nostra vida quotidiana. Treballem perquè segueixi sent així!