Notícies

L'Escola/Divendres, 1 de febrer de 2019

Ja som escola multilingüe!

La Federació d'Escoles Cristianes de Catalunya ens ha atorgat la certificació d'escola multilingüe

Ja som escola multilingüe!

L'estudi de les llengües és un assumpte de gran importància a La Salle Gràcia. Potenciem el multilingüisme i apliquem programes i mesures per a encoratjar la coexistència i l'aprenentatge de diferents llengües.

És per aquest motiu que rebre la certificació d'escola multilingüe, atorgada per la Federació d'Escoles Cristianes de Catalunya (FECC), és per a nosaltres una gran i esperada notícia, ja que acredita que disposem d’un projecte lingüístic sòlid i coherent, amb lideratge ferm, recursos adequats, processos eficients i resultats objectius.

L'estudi i aprenentatge de les llengües es dóna no només a classe, sinó també a través de diverses activitats en totes les etapes educatives:

  • - Tots els alumnes de secundària estudien xinès, i també tenen l'opció d'aprendre francès (ESO) i alemany (batxillerat).
  • - Els alumnes de cicles formatius poden estudiar anglès, francès i alemany.
  • - A educació primària i a ESO, algunes assignatures s'imparteixen en anglès: educació física, plàstica, coneixement del medi, matemàtiques o lectura eficaç són algunes de les matèries que alguns cursos aprenen en llengua anglesa.
  • - Totes les etapes educatives fan activitats lingüístiques fora de l'escola: teatre, sortides i colònies en anglès, per exemple.
  • - Els alumnes de secundària, a més, tenen l'opció de fer viatges i intercanvis lingüístics. Aquest curs els alumnes de batxillerat se n'aniran a una trobada amb diverses altres escoles que es farà a Holanda, i on l'anglès serà l'idioma vehicular. Mentrestant, els alumnes d'ESO rebran una visita dels alumnes de La Salle Dijon.
  • - A més a més, comptem amb l'ajuda d'en Braeden Bachman, el nostre auxiliar de conversa.

Per tot això, i molt més, estem especialment il·lusionats amb aquesta certificació.

Som escola multilingüe! Somos escuela multilingüe! We are a multilingual school! Wir sind eine mehrsprachige Schule! Nous sommes une école multilingue! 我们是一所多语种学校!