Notícies

AMPA/Dimarts, 8 de gener de 2019

Cavalcada de les carteres reials 2019

L'AMPA de La Salle Gràcia va posar el toc diabòlic de l'acte, omplint la cavalcada de diables i carboners.

Cavalcada de les carteres reials 2019

Les carteres reials esperant que els nens i les nenes els donin les seves cartes

Com cada any, les Carteres Reials es van avançar als Reis Mags i van recórrer els carrers del barri de Gràcia recollint les cartes de tots els nens i nenes.

Aquest any va ser especial, ja que celebràvem els 10 anys de la cavalcada. Per a celebrar-ho, la Fundació Festa Major de Gràcia havia convidat a tothom (veïns, veïnes i entitats) a participar-hi i donar una calorosa benvinguda a les Carteres. El resultat és que la Cavalcada va comptar amb més 520 persones desfilant!

A més a més, els nens i les nenes del barri van poder participar durant el mes de desembre en una pluja de propostes per a donar nom a les carteres. Des de La Salle Gràcia vam enviar diversos noms i, sabeu què? Un d'ells va sortir elegit! La cartera vermella ara es diu Estel de Foc, que és el nom que van proposar els nostres alumnes! El nom fa referència a l'astronomia, ciència que ella domina i al color de les postes de sol africanes, territori d'on provenen els patges i carters del Rei Baltasar!

La cartera blava va tirar el nom de Cartera Ona, en referència al blau, que és el seu color, i al blanc de les barbes del Rei Melcior. Blau i blanc, mar i escuma! I la cartera verda es diu Cartera Sitar en referència a un dels instruments més populars de l'Índia i l'Orient Mitjà, zona geogràfica d'on provenen els patges i carters del Rei Gaspar!

Preparant la carrossa de La Salle Gràcia

L’AMPA de La Salle Gràcia s’encarrega des de fa anys d’acompanyar les carteres i el seu seguici màgic, i de prendre nota dels nens i les nenes a qui els convindria rebre una mica de carbó.

Mares i pares es troben ben d’hora el matí de la cavalcada i decoren la carrossa. La converteixen en un infern!

A més a més, també preparen la furgoneta en què viatja en Carbonilla, l’encarregat de repartir el carbó.

La cavalcada d’aquest any

Enguany, l’AMPA va fer una crida a tothom de l’escola que volgués participar en la cavalcada, i la convocatòria va ser tot un èxit. Desenes de dimonis de totes les mides i colors van omplir els carrers del nostre barri durant una estona.

El seguici també va comptar amb l’ajuda del nostre esplai, Estrella del Nord, que va acompanyar en Carbonilla, que tancava la Cavalcada.

Taller de fanalets

Mentre la cavalcada seguia el seu recorregut, a la plaça de la Vila de Gràcia s’hi feien activitats per als més menuts. Entre altres coses, un taller de fanalets que organitzava la Fundació de la Festa Major de Gràcia, amb l’ajuda del nostre esplai, l’Estrella del Nord.

La tradició dels fanalets va agafant força i cada cop està més arrelada. Aquest any els Reis Mags han arribat sense cap dificultat gràcies totes les llumetes que els nostres nens i nenes van penjar per a il·luminar-los el camí.

Va ser una tarda màgica, intensa i plena d’il·lusió!

Moltíssimes gràcies als pares i mares de l'AMPA per l'esforç, la dedicació i la il·lusió que posen en la organització d'aquest dia, i per totes les fotos i vídeos que ens han fet arribar!

Si voleu veure més fotografies de l’esdeveniment, podeu veure l’àlbum de fotos aquí.

Si us fa il·lusió participar en la cavalcada de l’any que ve, poseu-vos en contacte amb nosaltres i us informarem!