Notícies

Integració Social/Dijous, 20 de desembre de 2018

Xerrada sobre els drets dels immigrants i refugiats

Metges del Món visita La Salle Gràcia i ens explica el marc legal en el qual es mouen les persones migrades i refugiades.

Xerrada sobre els drets dels immigrants i refugiats

Aquesta setmana els alumnes 1r d'integració social i d'educació infantil han rebut la visita de l'Anabel Guerrero, que treballa a l'ONG Metges del Món. Els ha ofert una xerrada interessantíssima sobre els drets dels immigrants i refugiats al nostre país.

Els alumnes han valorat la conferència molt positivament, ja que, a més de ser un tema de molta actualitat, està directament relacionat amb el tipus de professió que volen exercir un cop acabin els estudis. Per tal de poder ajudar a altres persones cal, primer, estar format i informat. Conèixer el marc legal en què es poden acollir les persones migrants i refugiades és essencial per a ajudar aquest col·lectiu.

La xerrada estava inclosa dins de la iniciativa "persones que es mouen", una campanya de sensibilització, educació i incidència política de Metges del Món que té l'objectiu de visibilitzar les fortaleses, lluites i conquestes de les persones migrades, refugiades i defensores de drets humans en un context de vulneració de drets fonamentals dins les fronteres europees i espanyoles.

Ara i sempre, i especialment en aquestes dates, des de La Salle Gràcia volem recordar la importància que tenen les iniciatives com aquesta en el camí cap a construir un món millor.