Notícies

Formació en Robòtica (educació Infantil)

Dimecres, 12 de desembre de 2018

Els nens i nenes de P3, P4 i P5 dediquen tres hores a la setmana a l'aprenentatge interdisciplinari a través de la robòtica.

L'etapa d'educació infantil de La Salle Gràcia és pionera en l'educació STEAM, un sistema d'aprenentatge interdisciplinari de ciència, tecnologia, enginyeria, art i matemàtiques a través de la robòtica.

I ho ha estat gràcies al programa EduEnginyun projecte de transferència de coneixement universitat-escoles de La Salle Campus Barcelona (Universitat Ramon Llull) per promoure l'educació STEAM social, el pensament computacional i la resolució de problemes a través de la tecnologia robòtica. 

En aquest camí d'aprenentatge tenim dos amics i aliats: En Pleo i en Kibo, dos robots que ens acompanyen en el projecte.

  • En Pleo és un petit dinosaure que va evolucionant i va aprenent coses segons les hores que està encès. Es fa servir a P3, P4 i P5 per a treballar l'educació emocional.

El dinosaure Pleo

  • En Kibo és un robot amb rodes que permet programar de manera tangible, sense ordinador, i sense necessitat de comprensió lectora, i que es fa servir a P4 i P5 per a treballar el pensament computacional. Els nens realitzen programes mitjançant la concatenació de cubs de fusta, cadascun representant una instrucció i amb pictogrames marcats amb codis de barres a les cares i després escanejant la seqüència d’instruccions amb el cos del robot que conté un lector de codi de barres.

El robot Kibo

Durant els dos últims anys, l'Elena Jurado, responsable del programa EduEnginy, ens ha estat acompanyant i ajudant en la implementació dels programes amb en Pleo i en Kibo. I ara que ja hem viscut l'experiència, la nostra professora Marta Pareja col·labora en la difusió del programa, explicant la nostra experiència i les nostres valoracions a altres professors de La Salle.

La Marta Pareja (asseguda) explicant la nostra experiència amb en Pleo i en Kibo a professores d'altres escoles de La SalleLogo La Salle

    La Salle Gràcia

  • Plaça del Nord, 14
    08024 Barcelona
  • Telèfon 93 292 21 18


Has trobat aquesta informació a www.lasallegracia.cat/ca/noticies/1299

© 2019 La Salle Gràcia. Tots els drets reservats.