Notícies

Integració Social/Divendres, 30 de novembre de 2018

Visita a la Fundació Aspace (1r d'Integració Social)

Aquesta setmana l'alumnat de 1r d'integració social ha visitat el centre de teràpia ocupacional Aspace Badalona.

Visita a la Fundació Aspace (1r d'Integració Social)

La Fundació Aspace Catalunya és una entitat sense ànim de lucre que té la missió de donar atenció integral a les persones amb paràlisi cerebral i altres patologies del desenvolupament, així com a les seves famílies.

En el seu centre de teràpia ocupacional, situat a Badalona, s'ocupen d'acompanyar les persones en el seu creixement cap a una vida adulta més independent, abordant el seu desenvolupament a partir de tres aspectes bàsics:

  • - Autonomia: Afavorir la integració social cap al seu entorn més proper, mitjançant la pràctica de les activitats de la vida diària a través d’un programa d’ajustament personal i social.
  • - Ocupació terapèutica: Assolir uns coneixements teòrics i pràctics, així com uns hàbits de treball que puguin tenir com a finalitat l’elaboració de petits encàrrecs que reforcin la realització d’una feina concreta i d’un objectiu assolit, amb la conseqüent satisfacció personal que això comporta per a ells.
  • - Rehabilitació: Treballar el manteniment físic per evitar o retardar l’envelliment.

Els alumnes van rebre una xerrada informativa sobre les tasques que es desenvolupen al centre, van visitar les instal·lacions, i van poder conèixer alguns dels treballadors i usuaris.

És un luxe poder visitar centres en primera persona i poder observar la gran tasca que realitzen: A més d'aprendre de primera mà i directament dels professionals que s'hi dediquen, la visita dóna l'oportunitat als alumnes de visitar un possible centre de pràctiques o de sortida professional.