Notícies

Travessa Barcelona-Gènova: Estudi d'un transport intermodal (CFGS)

Dilluns, 26 de novembre de 2018

Una sortida de tres dies amb l'Escola Europea de Transport Intermodal (EETI)

El dia 16 de novembre de 2018 cinc alumnes de segon de Comerç Internacional van començar una sortida formativa de tres dies organitzada per l'Escola Europea - Intermodal Transport (EETI). El trajecte es va fer en comunitat amb altres grups d'alumnes de 6 centres de CFGS dels graus de Transports Internacionals i Comerç Internacional de Catalunya, sumant un total de 42 alumnes.

L'objectiu de la sortida era observar, analitzar i estudiar in situ els processos de transport intermodal, en aquest cas de modes de transport rodat i marítim.

Els alumnes, acompanyats d'un professor, van començar el viatge embarcant-se en una golondrina, que els va portar de ruta marítima tot recorrent el perfil del Port de Barcelona. Durant aquest trajecte, se'ls van anar explicant totes les activitats i empreses que hi actuen.

De nou a terra, van poder observar el procés d'estiba en un ferri Ro-Ro-PAX, de la naviliera GNV, i un cop acabat el procés, s'hi van embarcar amb destinació al Port de Gènova. Durant la travessa, aquest any força moguda per l'onatge i temporal existent, els alumnes van rebre classes teòriques de transport intermodal marítim-terrestre.

Van atracar al Port de Gènova el dissabte dia 17. Van desembarcar, van observar el procés de desetiba, i tot seguit van assistir a una presentació de les activitats comercials existents a Gènova. Van fer també una visita marítima guiada al llarg del perfil del Port, durant la qual se'ls van presentar les diferents empreses que hi actuen i les activitats que desenvolupen.

Després de dinar, el grup va tornar a embarcar de tornada a Barcelona. Durant el trajecte, els alumnes, barrejats per grups, van realitzar un projecte final. La seva tasca va ser analitzar i desenvolupar una proposta comercial real de transport entre dues ciutats: Una de la península Ibèrica i una altra d'Itàlia, aplicant els coneixements i tècniques apreses durant el curs.

Un cop a Barcelona, el viatge va finalitzar al centre de l'Escola Europea - Intermodal Transport amb la presentació i defensa de la proposta comercial davant d'un tribunal presidit pel director de l'EETI. La proposta guanyadora va ser premiada amb un detall de l'EETI.

Estem molt orgullosos de poder dir que tots els alumnes van superar el curs i van rebre el títol que els acredita com a Tècnic en Transport Intermodal.

A més a més, els alumnes de La Salle Gràcia van demostrar el seu compromís amb la tasca i el seu saber estar. Van saber treballar en equip i liderar-lo fins a aconseguir els objectius establerts. En tot moment van demostrar el seu alt nivell ètic i professional, per la qual cosa els volem felicitar.Logo La Salle

    La Salle Gràcia

  • Plaça del Nord, 14
    08024 Barcelona
  • Telèfon 93 292 21 18


Has trobat aquesta informació a www.lasallegracia.cat/ca/noticies/1262

© 2019 La Salle Gràcia. Tots els drets reservats.