Notícies

Comerç internacional/Dilluns, 25 d'abril de 2022

Formació sobre la logística al Port de Barcelona per a l'alumnat de Comerç Internacional

L'alumnat de primer de Comerç Internacional aprèn com funciona el Port de Barcelona, gràcies a l'Escola Europea-Intermodal Transport.

Formació sobre la logística al Port de Barcelona per a l'alumnat de Comerç Internacional

Un any més, l'alumnat de primer de Comerç Internacional ha participat en la formació sobre el Port de Barcelona impartida per l'Escola Europea-Intermodal Transport.

Aquesta formació, que té dues jornades de durada, té l'objectiu d'explicar el funcionament del port comercial, i permetre que l'alumnat es familiaritzi amb els diversos àmbits professionals que hi participen i que, pot ser, seran el seu objectiu laboral en un futur.

Durant la primera part del curs, l'alumnat va rebre xerrades per part de representants de les diferents empreses que operen al Port: transitaris, consignataris, representants duaners, i fins i tot l'autoritat portuària. Durant aquestes xerrades, també se'ls van proposar dinàmiques i activitats en les quals van poder experimentar diverses tasques, funcions i responsabilitats de feines relacionades amb el comerç marítim. Va destacar el joc Fun Traders, on l'alumnat va aprendre a actuar com una veritable empresa exportadora.

L'endemà, nois i noies es van embarcar en una "Golondrina" per fer una visita marítima al port. Els van ensenyar les diferents terminals de mercaderies i els van explicar les bases de logística de cadascuna: contenidors, càrrega rodada, vehicles nous, granel, líquids, energia, etc.

Va ser molt interessant conèixer una infraestructura que dona feina a unes 41.000 persones i funciona amb una activitat frenètica 24 hores al dia, 365 dies a l'any. El nostre alumnat va acabar amb una idea clara i una visió general de les responsabilitats i tasques que duu a terme un perfil professional com el seu en un espai amb tant moviment com és el Port de Barcelona.