Notícies

Notícies/Divendres, 22 d'abril de 2022

Celebrem les Festes de La Salle i la Setmana de les Lletres i les Arts

Encetem el trimestre celebrant la literatura, l'art, la cultura, l'esperit de comunitat i l'alegria de créixer junts!

Celebrem les Festes de La Salle i la Setmana de les Lletres i les Arts

Just tornant de Setmana Santa, a La Salle Gràcia ens hem vestit de festa, ja que aquesta setmana ens ha coincidit la celebració de dos esdeveniments molt importants per a nosaltres: les Festes de La Salle i la Setmana de les Lletres i les Arts.

Cartell guanyador del concurs de cartells per a les Festes de La Salle

L’escola se’ns ha omplert d’art, música, esport, i un munt d’activitats més. Mireu, mireu tot el que hem fet: 

Educació Infantil

Els nens i nenes d’Infantil han començat la setmana amb una gran xocolatada per celebrar l’inici de les festes, i aprenent la Llegenda de Sant Jordi. La van aprendre tan bé, que després la van representar per als seus companys i companyes en un teatre de titelles

Durant la setmana, han elaborat manualitats per celebrar les Festes de La Salle i Sant Jordi, han après a fer paper maixé i fins i tot han fet un taller d’art a l’aire lliure! A més, han descobert el món de la poesia i han pogut aprendre un munt de contes nous de la mà de les tutores, que han anat passant per les classes explicant històries màgiques.


Educació Primària

A primària, aquesta setmana l’han celebrat tan dins com fora de l’escola!

A l’escola, han celebrat els Jocs Florals, que aquest any ha tingut categories noves: Els cursos de 1r, 3r i 5è han explorat el món de la poesia i les i auques, mentre que 2n, 4t i 6è han escrit textos en prosa i còmics.

Fora de concurs, a més, tots els nens i nenes han creat obres en anglès: contes, acudits, obres de teatre, còmics, relat curts... Les aules han estat plenes a vessar de lletres i d’art! No només per tot el què han escrit, sinó perquè també han decorat les parets de les aules amb tot de refranys en diferents llengües.

A més, tots els cursos de primària han gaudit d’activitats compartides entre totes les classes, com ara la història compartida: una història escrita entre tots els nens i nenes de primària. Han après que, treballant en aquest gran equip, el resultat conjunt supera totes les nostres expectatives!

No tot han estat lletres, però: també han celebrat jocs esportius ben emocionants, i han pogut gaudir d’estones de música, ball i espectacle.

A més, nens i nenes han sortit de l’escola per a fer activitats en les quals han après un munt de coses... i s’ho han passat pipa!

1r de primària va visitar la biblioteca Jaume Fuster, on van aprendre com funciona el servei de préstec i com buscar (i trobar!) llibres interessants. A més, els van explicar un conte preciós.

4t de primària va visitar el Quadrat d’Or, la zona de Barcelona que està més plena de joies arquitectòniques modernistes: la Casa Batlló, la Casa Amatller, la Casa Lleó i Morera, la Casa Milà (La Pedrera) i la Casa de les Punxes. Fins i tot van aprendre a fer un mosaic amb trencadís!

A més, van participar en la trobada Cantània, una activitat musical participativa on, juntament amb nens i nenes d’altres escoles, van anar a l’Auditori per a interpretar una obra musical creada especialment per a l’ocasió.

5è de primària, mentrestant, va fer una visita virtual a Catalunya Ràdio. Tot i que aquest any no hi han pogut anar de manera física, ha estat fascinant aprendre com funciona la ràdio per dins!


ESO

Per a l’etapa d’ESO, la Setmana de les Lletres i les Arts d’enguany ha estat més especial que mai, i és que totes les activitats que hem fet dins l’escola durant aquesta setmana han estat proposades, organitzades i coordinades per l’alumnat de 4t d’ESO, que ha fet una feina espectacular!

Com a part de l'APS, i per donar servei a la comunitat de La Salle Gràcia, l'alumnat de 4t d'ESO s'ha implicat d'una manera molt activa en l'organització de les activitats per aquests dies:

S'han dividit per comissions, i cadascuna s'ha ocupat d'organitzar i dur a terme una activitat per tota la resta de cursos d'ESO: un concurs de cartells informatius sobre la setmana, tallers de maquillatge i de cuina, una gimcana, servei de petició de cançons, activitats de ball i d'esport...

A més, els delegats de classe van assistir al claustre de secundària i van presentar el projecte a tot el professorat, que va donar el seu vistiplau a totes les activitats i va felicitar l'alumnat pel seu grau d'implicació, iniciativa i capacitat de treball en equip.

Un altre moment especial ha estat l'entrega de premis dels Jocs Florals, ja que per primer cop en tres anys ho han pogut celebrar de manera conjunta. Aquest matí, nois i noies han omplert el teatre de gom a gom per a descobrir els i les guanyadores i compartir una estona plena d’històries.

A part d’això, tots els cursos d’ESO han aprofitat aquesta setmana per conèixer una mica la història de la nostra ciutat: 1r d’ESO ha sortit a conèixer la Barcino romana, 2n d’ESO ha après una pila de coses sobre la Barcelona medieval, 3r d’ESO ha descobert els orígens de la Barcelona moderna i, finalment, 4t d’ESO ha visitat el barri de la Barceloneta, que té una gran rellevància en la història i el desenvolupament de la nostra ciutat al llarg de totes les èpoques.

Acabem la setmana amb la satisfacció d’haver pogut celebrar aquestes festes de manera conjunta i d’haver après, compartit i descobert coneixements, capacitats artístiques i experiències ben boniques!

Aprofitem l’avinentesa per desitjar-vos una fantàstica diada de Sant Jordi!