Notícies

ESO/Dilluns, 4 d'abril de 2022

2n d'ESO fa un viatge d'intercanvi lingüístic i cultural a Dijon, França

Després d'uns anys de pausa, l'alumnat de francès de 2n d'ESO ha passat la setmana amb l'alumnat de La Salle Saint Joseph de Dijon, en una estada d'immersió lingüística i cultural.

2n d'ESO fa un viatge d'intercanvi lingüístic i cultural a Dijon, França

Per fi, després d'uns anys de pausa per motius sanitaris, aquest curs hem pogut recuperar el nostre intercanvi amb l'escola La Salle Saint Joseph de Dijon!

Emmarcat dins del projecte d'Escola Multilingüe, aquesta activitat consisteix en un intercanvi entre el nostre alumnat de francès de 2n d'ESO amb l'alumnat de quatrième de La Salle Dijon, que tenen la mateixa edat. Cada alumne té un correspondant de l'altra escola, un company o companya que l'acompanya i li ofereix casa seva per a dormir durant els dies del viatge. A més a més, durant el cap de setmana, nois i noies tenen l'oportunitat de fer activitats amb la família d'acollida.

Vam arribar dilluns 28 de març i la rebuda va ser molt bonica: L'alumnat de La Salle Saint Joseph van preparar un recull de cançons franceses i espanyoles, i ens van convidar a cantar i ballar plegats a tall de benvinguda. Després, cada alumne va marxar amb el seu correspondant a instal·lar-se.

L'endemà, vam estrenar una activitat que ens ha acompanyat durant tota l'estada: les olimpíades de La Salle! Nois i noies es van organitzar en equips mixtos Barcelona-Dijon, i cada matí, competien en diferents modalitats esportives. És una manera fantàstica de començar el dia amb energia i, a més, de conèixer-nos i fer pinya d'una manera lúdica i natural.

Durant els dies següents, vam sortir a fer una mica de turisme. Dijon és una ciutat preciosa, plena d'història i de cultura. Vam visitar el centre històric de la ciutat i el Museé de la vie Borguignonne (Museu de la vida a la Borgonya), vam aprendre la història sobre els llocs més emblemàtics, com la torre de Philippe Le Bon, i ens van explicar una pila de mites i llegendes populars de la zona.

També van tenir l'oportunitat de compartir algunes de les activitats habituals a La Salle Saint Joseph, com per exemple, la jardineria! Vam aprendre a cuidar planters i treballar la terra perquè els brots creixin sans i forts.

El dijous dia 31, van celebrar les competicions finals de les Olimpíades de La Salle. Ho vam fer al parc del Lac Kir, un parc urbà enorme on s'hi poden fer diverses activitats d'esport i natura.

L'endemà, divendres dia 1, vam sortir de la ciutat i vam anar a la vila de Nuits-Saint-Georges i a Beaune, dues poblacions plenes de l'arquitectura borgonyona tradicional al bell mig de la principal zona de producció del vi de Borgonya. Hi vam visitar l'Imaginarium, un museu que explica el món de la vinya i el vi d'una manera ben original, i els hospicis de Beaune, un hospital per a la gent sense recursos fundat al segle XV que té una arquitectura espectacular.

El dissabte, cada alumne va passar el dia amb la seva família correspondant, que els van portar a fer diverses activitats en família.

Ens costa que tant els nostres nois i noies com el grup de La Salle Saint Joseph han tingut una experiència inoblidable. A més d'una experiència d'immersió lingüística i cultural, ha estat un viatge fantàstic, ple de moments especials, noves coneixences i nous aprenentatges.