Notícies

Àrea tecnològica/Divendres, 25 de març de 2022

Xerrada sobre Open Source empresarial per a l'alumnat dels cicles d'Informàtica

L'alumnat dels Cicles Formatius d'Informàtica assisteix a tot un seguit de ponències a càrrec de l'empresa Red Hat, líder mundial en Open Source empresarial.

Xerrada sobre Open Source empresarial per a l'alumnat dels cicles d'Informàtica

Ahir, l'alumnat d'Informàtica va assistir a una xerrada sobre models d'Open Source empresarial, a càrrec de l'empresa Red Hat, una de les empreses més importants en el sector dels Sistemes Operatius, i líder mundial en Open Source (codi obert) per a empreses.

La xerrada va consistir en tota una sèrie de ponències sobre models de desenvolupament de programari empresarial Open Source, a càrrec de professionals experts en cada temàtica:

  • La filosofia del Software Lliure
  • Enginyeria
  • Gestió de projectes
  • La figura professional del Solutions Architect
  • Tipus de perfils professionals necessaris en un projecte Open Source

El concepte Open Source, o codi obert, parteix de la filosofia de la transparència i el treball col·laboratiu com a base per a la millora constant de programes i productes. Tan bon punt una empresa llança un programa informàtic nou, posa a disposició del públic el seu codi font. D'aquesta manera, qualsevol desenvolupador, tant de dins com de fora de l'empresa, pot llegir, modificar i redistribuir el codi font d'un programa. Així, el producte millorarà cada dia, de manera constant, gràcies a les aportacions de tota la seva comunitat d'usuaris.

Perquè aquest sistema funcioni, tanmateix, cal tenir clares certes pautes per tal d'establir una bona dinàmica de col·laboració: és important treballar, organitzar-se, comunicar-se, revisar i modificar codis de manera que cada canvi aporti una millora i que tothom en pugui fer un seguiment.

Així doncs, un dels temes de la xerrada també van ser els diferents models existents de treball i organització, i els rols que hi ocupa cada professional. A més, van parlar de les actituds i els elements necessaris per establir una bona col·laboració, constructiva i estructurada, entre totes les persones que treballen en un mateix codi font.

Va ser una xerrada amena, interessant, i summament informativa.

Moltes gràcies, Red Hat, per oferir-nos aquesta oportunitat d'aprenentatge, i gràcies també a tots els ponents: Javier Martinez, Pedro Zapata, Pedro Navarro, Aurea Munoz, Luca Ferrari, Laura Franch, Pamela Liseth Escorza, Jose Ortiz, Catalina Sagan i Manrique García.