Notícies

Comerç internacional/Dimarts, 11 de gener de 2022

Barcelona-Civitavecchia: 2n de Comerç Internacional aprèn logística intermodal a alta mar

L'alumnat de Comerç Internacional participa en el programa "Forma't al Port" sobre logística, equipaments i sostenibilitat en el transport intermodal.

Barcelona-Civitavecchia: 2n de Comerç Internacional aprèn logística intermodal a alta mar

Divendres 10 de desembre, després d'una formació inicial, l'alumnat de 2n de Comerç Internacional es va embarcar en un vaixell rumb a Civitavecchia, Itàlia, per tal de participar en el programa "Forma't al Port", una formació teòrica i pràctica organitzada per l'Escola Europea - Intermodal Transport.

Aquesta formació és un projecte impulsat pel Port de Barcelona, el Barcelona Centre Logístic, la Diputació de Barcelona i Fundació BCN Formació Professional. El seu principal objectiu és col·laborar en la formació d'aquests futurs professionals per tal de poder comptar amb una comunitat logística ben formada i coneixedora de les necessitats úniques i particulars de la regió.

El nostre alumnat va participar en tot un seguit de conferències, tallers pràctics i visites formatives que els van servir per a aprendre i posar en pràctica alguns coneixements essencials per a treballar en el camp de la logística intermodal:

  • Van aprendre sobre els serveis de short sea shipping i les autopistes del mar.
  • Van visitar el Port de Barcelona, i van conèixer les seves infraestructures, els equipaments logístics i les operacions que s'hi duen a terme.
  • Van aprendre a quantificar l'impacte ambiental de les operacions de transport, i es van familiaritzar amb la política de la Unió Europea respecte a la logística sostenible a Europa.

L'objectiu final de la formació és donar les eines, la base teòrica i experimental perquè nois i noies puguin desenvolupar-se professionalment en el camp de la logística intermodal. Per aquest motiu, la part final de la formació va ser un treball per equips on havien d'estudiar i dur a terme un cas pràctic i presentar-lo a la resta de participants.

A part de les grans ocasions d'aprenentatge, i l'oportunitat de formar-se in situ, al port i en un vaixell, el treball final els va permetre treballar amb l'alumnat d'altres centres de Formació Professional, teixir vincles i conèixer diverses maneres de treballar.

A més, van poder posar en pràctica els seus coneixements i van tenir l'oportunitat de veure i experimentar com els continguts teòrics sobre logística i transport s'apliquen en un espai real i que està en funcionament, de manera que l'experiència va resultar molt professionalitzadora.

Una experiència fantàstica!