Notícies

Notícies/Dimecres, 22 de desembre de 2021

Bones festes!

Us desitgem un bon Nadal i un feliç any nou, i us fem un tastet del què ha estat el Nadal a l'escola.

Bones festes!

Tanquem un trimestre ple d’incerteses, de notícies constants i d’adaptació a les circumstàncies. També ha estat un trimestre d’aprenentatge, creixement i convivència.

Malauradament, el tancament d’aquest primer trimestre ha vingut acompanyat de la necessitat d’extremar mesures de seguretat i de vetllar per la salut de tots i totes.

Malgrat això, però, aquestes últimes setmanes l’escola s’ha omplert a vessar d’esperit nadalenc, i totes les etapes hem pogut dur a terme les activitats tradicionals d’aquestes dates.

Això si, adaptant-les a la nova situació i extremant les mesures de seguretat!

Nadal s’ha fet visible a totes les etapes, i aquí en teniu un tastet:

Educació Infantil: Tradicions nadalenques

Els nens i nenes d’infantil viuen Nadal amb una intensitat especial. Les tradicions d’aquestes dates encara són noves i plenes de misteri. A l’escola aprenem els seus orígens i motius... i també ens deixem endur per la màgia!

Durant el mes de desembre, fem un recorregut per totes les tradicions nadalenques, les treballem i les gaudim a parts iguals:

  • Calendaris d’advent: Cada dia, un regalet per a tota la classe! Enguany, hem posat els calendaris dins de les aules, i no al vestíbul de l’escola, per tal de seguir les mesures de seguretat recomanades.
  • Cantada de nadales per part del cicle d’Educació Infantil: Ja és tradició que l’alumnat del Cicle Formatiu d’Educació Infantil ofereixi una cantada de nadales per als nens i nenes d’infantil. Aquest any, a més, també han vingut a explicar-nos contes!
  • El Tió va arribar a mitjans de desembre, i nosaltres l’hem estat alimentant i cuidant durant tots aquests dies. I un cop ben tip, ha arribat el moment de fer-lo cagar!
  • Festival de Nadal: Sens dubte, aquest ha estat un dels moments més especials. Malgrat la incertesa, finalment hem pogut compartir amb tots vosaltres les cançons que ens hem estat preparant amb tanta il·lusió, i el festival ha estat tot un èxit! Moltes gràcies a tothom per la vostra assistència i col·laboració. Ha estat un tancament de trimestre preciós!

Educació Primària: Màgia i solidaritat

Nadal és temps de comunitat i solidaritat, i a les classes de Primària hem dedicat aquestes dates a celebrar les persones que ens envolten i buscar maneres de contribuir al nostre entorn.

Vam començar decorant les aules i portant l’esperit de Nadal a tots els racons de l’escola. A més a més, vam preparar diversos treballs manuals i postals de Nadal per a poder compartir els nostres bons desitjos amb els nostres éssers estimats.

El festival de Nadal va ser un moment molt especial, i poder-lo compartir amb les famílies el va fer inoblidable! Volem donar les gràcies a totes les famílies per venir, i per ajudar-nos a celebrar l’esdeveniment de manera segura i plena d’alegria.

Els nens i nenes de primària també s’han implicat de manera especial en les campanyes solidàries de l’escola: han fet un munt de grues de paper i s’han encarregat d’organitzar i portar el recompte de la campanya de recollida d’aliments.

Dedicar el Nadal als altres no només ajuda a educar en valors. També fa que gaudim més de les festes!

ESO: Recuperem els Pastorets

Després d’un any de pausa, 1r d’ESO ha pogut recuperar una de les tradicions més estimades de l’escola: la representació teatral de Nadal!

Aquest any, han representat La flor de Nadal, una versió dels Pastorets escrita per Francesc d'Assís Picas.

Tradicionalment, el dia de la representació, l’escola obria les seves portes al barri. 

Tot i que enguany no ha estat possible, hem estat prou afortunats de poder compartir aquest moment tant especial amb vosaltres, les famílies. Per tal de fer-ho possible, vam adaptar el protocol per a respectar totes les mesures de seguretat establertes: límit d'aforament, mascareta, registre previ, distància de seguretat... 

Nois i noies van preparar l’obra amb molta il·lusió i molt d’esforç. El fet de poder representar-la al teatre i d’actuar per als seus éssers estimats va fer d’aquest un moment molt i molt especial.

Moltes gràcies, famílies, per ser-hi presents i fer-ho possible!

Mentrestant, 4t d’ESO també ha organitzat diverses activitats per a celebrar aquestes dates i, a més, recaptar una mica de diners per al viatge de final de curs. Amb l’ajuda de l’AFA, nois i noies han organitzat la rifa d’una panera de Nadal, i una paradeta de venda de decoracions i productes nadalencs que ha fet les delícies de grans i petits durant els descansos dels festivals de Nadal.

Batxillerat: Presentació dels treballs de recerca

A batxillerat, el final del primer trimestre és una època intensa. Malgrat que hem trobat temps per a decorar les aules i reflexionar sobre l’esperit nadalenc, nois i noies han estat ben concentrats en els estudis:

A 1r de batxillerat han fet la primera ronda d'examens globals, on han posat a prova tot el que han après durant aquest primer trimestre.

A 2n de batxillerat, a més a més, han tancat aquest secon trimestre enfrontant-se a un dels punts clau d'aquesta etapa educativa: la presentació dels Treballs de Recerca. Nois i noies han tingut l'oportunitat de parlar sobre el seu projecte i compartir coneixements.

Malgrat les cirumstàncies especials d'aquest any, hem tingut la gran sort de poder compartir aquest moment tan especial amb les famílies, tot mantenint les mesures i distàncies de seguretat. En aquest moment tan especial, que barreja nervis i la satisfacció de poder mostrar el resultat de tantes hores de feina, la presència de les famílies té un gran valor. Moltes gràcies per ser-hi!

Les xerrades han estat amenes, didàctiques i plenes de nous aprenentatges. Enhorabona per la feina feta!

 Cicles Formatius: Per Nadal, teixim vincles

Un dels avantatges de compartir edifici amb tantes etapes educatives és que permet establir vincles i posar els coneixements al servei de l’escola.

Nadal, època en la qual la comunitat guanya una importància especial, diversos Cicles Formatius han aplicat de forma pràctica el que han anat aprenent per tal de fer arribar l’esperit i el veritable significat de Nadal a tothom.

Per un cantó, l’alumnat dels cicles Màrqueting i Publicitat i de Gestió de Vendes ha posat en marxa el projecte #NadalAmbGràcia, una iniciativa per a celebrar el Nadal i donar suport a les campanyes solidaries de l’escola.

La campanya combina accions a l'escola i en l'entorn digital. Compta amb un blog, una pàgina d’Instagram i de Facebook, i un canal de Tik Tok, i abasta tots els vessants de Nadal:

  • Han decorat el vestíbul i els passadissos de l’escola
  • Han creat un calendari d’advent digital amb dades i curiositats sobre Nadal
  • Fomenten la solidaritat i la col·laboració social
  • Celebren les dates amb accions divertides i desenfadades

Per un altre cantó, l’alumnat del cicle d’Educació Infantil ha pogut recuperar el format original d’una de les activitats estrella del curs: ha ofert una cantada de nadales per als nens i nenes de P3, P4 i P5.

A més a més, nois i noies han passat per les aules a fer una sessió de contacontes molt especial: les històries les han escrit, il·lustrat i editat com a pràctica de classe, tenint en compte els criteris d'edat, necessitats i interessos dels infants.

Per als més menuts, ha estat una experiència bonica i fascinadora, i per a l’alumnat de cicles, aquestes pràctiques són excel·lents per a la seva futura professió, i a més són una manera de tancar el trimestre d'una manera festiva i ben bonica.

Pastoral: un Nadal solidari

Un any més, hem quedat impressionats amb la gran família que tenim a La Salle Gràcia. Alumnat, famílies, professorat i PAS us heu bolcat en les iniciatives solidàries que us hem proposat i que, sens dubte, ajudaran a moltíssima gent.

  • La Marató de TV3: Entre totes i tots, hem fet arribar 560 grues d’origami per a la campanya “1 origami, 1 euro” de la Fundació MGC. 560€ que aniran destinades a la investigació per a la salut mental.
  • Recollida d'aliments: Dia rere dia, el nostre magatzem d'aliments ha anat creixent. Els nens i nenes d'educació primària que han col·laborat en el recompte i l'organització no donaven a l'abast! Finalment, hem recollit 900 kg d'aliments, que ja van arribant a les famílies que ho necessiten, i que gràcies a vosaltres podrà celebrar el Nadal.

Un any més, us volem agrair la vostra implicació, constància i solidaritat. Sense vosaltres, aquestes campanyes no serien possibles i, any rere any, ens recordeu que la família de La Salle Gràcia té un cor ben gran.

Moltíssimes gràcies a tothom!

Ens acomiadem, doncs, desitjant que passeu un Nadal plàcid, alegre i segur.

Desitgem que, tant vosaltres com les vostres famílies visqueu aquestes dates amb salut i harmonia.

Us esperem el dilluns 10 de gener per iniciar el segon trimestre.

Gràcies per tot, i fins l'any que ve!