Notícies

Cicles formatius/Dimecres, 24 de novembre de 2021

Formació ERASMUS+ per a professorat

Dos representants de Cicles Formatius La Salle Gràcia es formen sobre el sistema d'FP DUAL alemany gràcies al programa de formació d'ERASMUS+.

Formació ERASMUS+ per a professorat

La setmana passada, dues persones de l'equip docent dels Cicles Formatius de La Salle Gràcia van viatjar a Berlín per a participar en la formació de professorat que va oferir el programa ERASMUS+.

ERASMUS+ és un programa de la Unió Europea i gestionat, al nostre país, pel Servei Espanyol per a la Internacionalització de l'Educació (SIEPE), que busca impulsar les perspectives laborals i el desenvolupament personal dels i les estudiants en àmbit europeu, a través de facilitar la mobilitat d'alumnat i professorat, construir sinergies internacionals entre escoles i empreses, i teixir xarxes d'informació i innovació en l'àmbit educatiu.

En aquesta formació, el Daniel i la Carme han assistit a diverses xerrades i conferències sobre el funcionament del sistema d'FP DUAL a Alemanya, com ara una presentació sobre aquest sistema a mans del dr. Wieland Clemens, cap de recerca de la fundació Bertelsmann Stiftung. Han tingut l’oportunitat d’aprofundir en alguns aspectes teòrics, tècnics i metodològics del sistema alemany, i han après nous enfocs i perspectives pel què fa a la Formació Professional.

Durant l’estada, els nostres representants han tingut l’oportunitat de visitar la Cambra d’Indústria i Comerç. A més, també han pogut visitar les instal·lacions i parlar amb el personal docent de diverses escoles de formació professional, com ara:

Aquesta formació ens ha permès conèixer diverses perspectives i enfocaments sobre el sistema formatiu professional i vocacional i, a més, ha donat l'oportunitat a Cicles Formatius La Salle Gràcia d'estrènyer llaços comunicatius i de col·laboració per tal d'obrir oportunitats al nostre alumnat.