Notícies

Notícies/Dijous, 21 d'octubre de 2021

Celebrem el dia de la Diversitat Lasal·liana

Dediquem un dia a celebrar la nostra comunitat, tan rica i diversa.

Celebrem el dia de la Diversitat Lasal·liana

El Dia de la Diversitat Lasal·liana és tota una tradició a la nostra escola. Tenim la sort de tenir una comunitat amb una gran varietat de cultures, identitats, idiomes, procedències, percepcions, edats i habilitats. Pensem que és molt important celebrar i acollir tota aquesta riquesa.

Aquest any hem treballat sobre el lema de La Salle, "Estàs a casa" i hem reflexionat sobre què vol dir "sentir-se a casa". Què és el que ens fa sentir còmodes? Què necessitem per sentir que pertanyem i que som acollits en un lloc, en un grup de persones?

Tot l'alumnat, des de P-3 fins a cicles formatius, han fet un debat sobre aquestes qüestions a l'aula. Després, cadascú ha escrit, en les dues cares d’uns maons de paper, les respostes a les preguntes:

  • Què necessito per estar com a casa?
  • I què faig jo per acollir els altres i que se sentin com a casa?

Després, hem fet servir tots aquests maons per a muntar una casa, construïda amb totes les nostres accions d'acollida. Per la part de fora, la que es veu, hi hem posat les accions que tots plegats fem perquè l'escola sigui un lloc on tothom s'hi senti ben rebut. I per la part de dins, hi han quedat les necessitats de cadascú, recollides i sostingudes pels maons de tots els companys i companyes.

I és que, a La Salle Gràcia, volem que tothom s’hi senti com a casa.