Notícies

Comerç internacional/Divendres, 19 de març de 2021

Formació semipresencial sobre el Port de Barcelona per a l'alumnat de Comerç Internacional

L'alumnat de primer de Comerç Internacional aprèn com funciona el Port de Barcelona, gràcies a l'Escola Europea-Intermodal Transport.

Formació semipresencial sobre el Port de Barcelona per a l'alumnat de Comerç Internacional

Ja fa uns anys que l'alumnat de primer curs de Comerç Internacional participa en la formació que ofereix l'Escola Europea-Intermodal Transport sobre el funcionament del Port de Barcelona.

Enguany, i malgrat les circumstàncies, també hi ha pogut participar. La formació s'ha adaptat a la situació actual i s'ha ofert de manera semipresencial.

Primer, l'alumnat va rebre una sèrie de xerrades per part de representants de les empreses que operen al Port, on els van explicar les tasques que cada empresa duu a terme i com es coordinen entre elles. Van ser xerrades dinàmiques i molt interessants. El material gràfic va substituir la presencialitat, i nois i noies van tenir l'oportunitat de participar dinàmiques que els van ajudar a fer-se una idea global de l'activitat frenètica que hi ha al port comercial, 24 hores diàries, 365 dies a l'any.

Aquesta setmana ha tingut lloc la part presencial de la formació: una visita al Port de Barcelona des del punt de vista del mar. Transportats per una de les típiques "Golondrines", han rebut les explicacions, de la sra. Marta Miquel, Chief Business Officer a l'Escola Europea-Intermodal Transport.

L'alumnat ha pogut veure les diferents terminals de mercaderies del Port i els han explicat les bases de logística de cadascuna: contenidors, càrrega rodada, vehicles, granel, líquids, energia... A més a més, han fet una visita a les terminals de creuers, que en aquesta època de pandèmia estan completament buides.

Com a curiositat, i dintre dels serveis que el Port de Barcelona ofereix, han tingut l'oportunitat de veure el iot més gran del món segons volum, que actualment es troba a la zona corresponent per tasques de manteniment.

Sens dubte, una formació interessant i molt enriquidora que ha donat al nostre alumnat una visió general de les responsabilitats i tasques que duu a terme un perfil professional com el seu en un espai amb tant moviment com és el Port de Barcelona.