Notícies

Administració de sistemes informàtics en xarxa/Divendres, 27 de novembre de 2020

Visita virtual al superordinador MareNostrum

Aquest any, la visita anual al Barcelona Supercomputing Center s'ha fet de manera telemàtica.

Visita virtual al superordinador MareNostrum

Cada any, el nostre alumnat del cicle d'Administració de Sistemes Informàtics en Xarxa visita el MareNostrum, el superordinador més potent d'Espanya, un dels més potents d'Europa i l'emblema del Centre de Supercomputació de Barcelona, que tenim la sort de tenir aquí a Barcelona.

Donada la situació actual, enguany ha estat impossible fer la visita de manera presencial, o sigui que han fet la visita de manera virtual. Guiats per l'Oriol Riu, director de l'àrea de visitants del MareNostrum, l'alumnat ha pogut fer un recorregut virtual pel Barcelona Supercomputing Center. Els han explicat els usos que actualment se li donen al súper ordinador i totes les aplicacions que se li pot donar en els camps de la investigació, la medicina, l'enginyeria i la indústria. Per exemple, actualment es fa servir per a la investigació del genoma humà, l'estructura de les proteïnes i el disseny de nous medicaments, entre altres usos.

Gràcies a la tecnologia i la bona voluntat de l'equip del Centre de Supercomputació de Barcelona ha estat possible, un any més, que l'alumnat conegui aquesta meravella de la tecnologia i que es faci una idea de les funcions que un tècnic en administració de sistemes en xarxa desenvolupa en aquest entorn.