Notícies

Notícies/Dilluns, 23 de novembre de 2020

Celebrem Santa Cecília

Les classes d'educació infantil, primària i ESO realitzen tallers i activitats per celebrar la patrona de la música.

Celebrem Santa Cecília

El diumenge dia 22 de novembre va ser Santa Cecília, patrona de la música.

A La Salle Gràcia donem molta importància a la música i el seu aprenentatge està totalment integrat en el projecte educatiu de l'escola. Santa Cecília és, per tant, un dia important!

És per això que, durant la setmana passada vam dur a terme algunes activitats per a celebrar i treballar la música. 

Les classes d'educació infantil i 1r, 2n i 3r de primària van fer un taller de tuba. Van aprendre quin instrument és i quants tipus n'hi ha, quin tipus de so produeix i quin origen té aquest instrument tan estrany! A més a més, s’ho van passar d’allò més bé cantant i escoltant tot un seguit de cançons populars interpretades amb aquest instrument i amb altres instruments semblants... alguns d'ells ben originals, com per exemple un colador connectat a una mànega!

Els grups de 4t, 5è i 6è de primària van poder gaudir d’un taller de percussió clàssica d’arreu del món. Van aprendre quins són els instruments de percussió més comuns, de quins materials estan fets, quin tipus de sons produeixen i la seva importància dins el conjunt de l’orquestra, les bandes de jazz, el pop i el rock. A més a més, van poder experimentar com diversos tipus de sons afecten al nostre estat d'ànim i van aprendre conceptes nous, com ara el de la vibració dels sons.

A part dels tallers, molts grups van realitzar activitats manuals i van aprendre a fabricar alguns instruments, cadascú amb un nivell de dificultat adaptat a l'edat:

A les classes d'infantil van fer unes maraques! Les van fer formes i mides diferents, i també fent servir diferents materials. D'aquesta manera, van descobrir que un mateix instrument pot fer sons diferents depenent de la forma, la mida i el material del què està fet!

A 1r de primària també van fer unes maraques... però aquest cop de plastilina! Aquestes no sonen, però van quedar uns quadres ben bonics i originals per a decorar l'aula.

Mentrestant, les classes de 1r d’ESO van estar treballant la classificació dels instruments i van aprendre per què Santa Cecília és la patrona de la música. Finalment, van fer un taller de construcció d’instruments amb materials reciclats i cadascú se'n va fer un. Han quedat fantàstics!

Una escola plena de música és una escola plena d'aprenentatge!