Notícies

Notícies/Divendres, 25 de setembre de 2020

Celebrem les festes de la Mercè

Educació Infantil i Primària dediquen el dia a fer activitats per celebrar la Festa Major i per reflexionar sobre el lema de La Salle d'enguany: "i tu, què tries?"

Celebrem les festes de la Mercè

Com cada any, a La Salle Gràcia celebrem les festes de la Mercè, i ho combinem amb tot un reguitzell d'activitats especials per a reflexionar sobre el lema que ens acompanyarà durant tot aquest curs.

"Mercè", a part d'un nom, és també una expressió d'agraïment, un sinònim de "gràcies". Avui, seguint el nostre lema "i tu, què tries?", dediquem el dia a agrair totes les opcions que tenim, tots els punts de partida que ens poden portar cap a nous camins.

Les activitats d'avui també estan orientades a reflexionar sobre el fet de prendre decisions: les petites i grans decisions que anem prenent dia a dia no només van transformant el nostre futur, sinó que a més afecten la gent que tenim al nostre voltant.

Què tenim en compte quan prenem decisions? Com volem participar en el nostre grup, el nostre entorn? I què li volem agrair?

Donades les circumstàncies, avui no ha estat possible fer activitats comunes al pati, però hi ha moltíssimes coses que es poden fer dins de l'aula! Podem decorar-la, podem pintar i dibuixar, podem fer debats, podem riure... i fins i tot podem ballar! Vet aquí algunes de les activitats que han dut a terme les classes d'Infantil i Primària al llarg del dia d'avui:

A Educació Infantil han fet unes banderoles per decorar les aules. Les parets i el sostre s'han vestit de festa, i ha estat gràcies a la col·laboració de tots els nens i nenes. Han quedat precioses!

I què s'ha de fer quan tenim l'espai vestit de festa? Doncs una celebració! Nens i nenes han après un ball nou i han celebrat la festa major a bon ritme!

Mentrestant, a Educació Primària, cadascú ha fet la seva versió del pòster amb el lema "I tu, què tries?". L'activitat, a part de ser creativa, ha desembocat en una reflexió sobre el fet de triar i prendre decisions: A l'inici de l'activitat, cada alumne comptava amb un nombre limitat de materials per a treballar. A alguns els ha tocat molt poca cosa, i en canvi altres tenien més opcions per a triar. Alguns tenien materials molt útils, mentre que altres tenien objectes amb els quals no podien fer gran cosa.

Aquest plantejament inicial ha desencadenat una conversa sobre la llibertat i sobre com les nostres circumstàncies afecten aquestes la presa de decisions. Han parlat sobre les diferents opcions que té cada persona, sobre el fet de compartir i col·laborar i com les decisions que prenem ens connecten amb el món.

A Primària també han fet una activitat on han plantat petons, bons desitjos i papallones dins d'una ampolla. Ha estat una activitat col·laborativa entre tots els membres de la classe, i el missatge es repartirà per tota l'escola... de manera metafòrica, és clar!