Notícies

#JoEmQuedoACasa/Dijous, 28 de maig de 2020

Vídeo-tutories en petit grup a educació infantil

Cada dia un grup de quatre o cinc nens i nenes es reuneix de manera virtual amb la seva tutora.

Vídeo-tutories en petit grup a educació infantil

El suport emocional i el contacte directe amb mestres i companys de classe és d'una gran importància en totes les etapes de l'educació, però cobra una especial transcendència en els cursos d'educació infantil, ja que és l'edat en què aprenen a socialitzar i a moure's en un entorn grupal.

Conscients de la rellevància d'aquest fet, especialment en moments com el que estem vivint, les tutores han organitzat torns de tutories diàries en grups reduïts per tal que els infants puguin expressar-se i compartir les seves vivències. El fet de fer reunions en grups petits, de només quatre o cinc alumnes, permet que cadascun d'ells tingui l'oportunitat de parlar, explicar allò que és més rellevant en la seva experiència i rebre l'atenció dels altres.

El suport emocional que donen les vídeo-tutories es complementa amb els contes de bona nit que les tutores pengen a les xarxes, i que serveixen per a acompanyar les criatures en el procés de tornada a la calma després de les activitats o al final del dia, i també amb el contacte directe amb les famílies, via correu electrònic o per videoconferència, per tal de fer un seguiment conjunt del progrés i les necessitats de cada infant.

Ara que ja fa uns mesos que funcionem d'aquesta manera, estem comprovant com aquest contacte constant va donant resultats. La sensació d'aïllament es redueix i nens i nenes se senten acompanyats tant per la família com per l'escola, igual que sempre, tot i que d'una manera diferent. Ens consta que les vídeo-tutories són un moment molt esperat i celebrat entre els nostres nens i nenes, i que l'hora del conte reuneix a moltes famílies al voltant de les històries.

Res ens fa més feliços que saber que l'alegria que ens portarà el retrobament ja té la llavor plantada en aquestes trobades setmanals!