Notícies

#JoEmQuedoACasa/Dimecres, 27 de maig de 2020

Poesia audiovisual a ESO i batxillerat

Les classes d'ESO i batxillerat treballen la poesia amb una perspectiva multidisciplinària que ha donat com a resultat veritables obres d'art.

Poesia audiovisual a ESO i batxillerat

A l'assignatura de música, l'alumnat d'ESO i batxillerat treballa, entre altres coses, la sonoritat, els efectes sonors, i l'emotivitat de la música, la capacitat que tenen els sons de transmetre missatges i emocions.

Mentrestant, a les assignatures de llengua (català, castellà i anglès), s'estan treballant molt a fons les habilitats de redacció, argumentació i anàlisi

Totes dues assignatures treballen mitjançant propostes de caire artístic, multilingües i que combinen diversos mitjans d'expressió, i engresquen nois i noies a elaborar projectes que van més enllà dels límits d'una sola disciplina.

Una de les activitats estrella en aquests dos àmbits ha estat el muntatge de vídeos literaris. Tant a ESO com a Batxillerat han treballat treballat la poesia de manera audiovisual.

A 1r i 2n d'ESO han preparat poemes musicats on els efectes sonors i la música acompanyen la veu dels nois i noies i ens ajuden a entendre la poesia.

Per a fer aquests efectes, han buscat recursos tant a casa com a internet, i han trobat idees ben creatives. Podeu veure aquest vídeo de l'Eric per conèixer com se les han empescat per a gravar alguns dels efectes sonors:

A 2n, 3r i 4t d'ESO i a batxillerat, han canviat els sons per les imatges i han fet poemes visuals, on són les il·lustracions i les fotografies les que ens acompanyen i ens donen una interpretació concreta del significat de cada vers.

A banda d'animar l'alumnat a submergir-se en el món de la poesia, a fer-la servir per a reflexionar i donar-li un significat, i aprendre tècniques d'edició i muntatge de vídeos, aquest exercici ha donat peu a autèntiques obres d'art!

Per exemple, la Martina, de 1r d'ESO, ha compost una música especialment per a l'ocasió:

I la Mar, de 2n de batxillerat, ha fet aquesta fantàstica versió il·lustrada del poema "la niña fea", d'Ana María Matute:

Si voleu gaudir de la poesia amb els cinc sentits, mireu aquest vídeo on hem recollit alguns dels treballs. Obriu els ulls i les orelles i deixeu-vos portar!