Notícies

#JoEmQuedoACasa/Dimarts, 26 de maig de 2020

Activitats en família per a treballar l'autoconeixement

Nens i nenes d'educació infantil aprenen a observar-se mitjançant activitats divertides i en família.

Activitats en família per a treballar l'autoconeixement

Els dimecres és dia d'autoretrat!

Una de les coses que es treballa a educació infantil és l'autopercepció i l'autoconeixement. Aprenen a observar-se, a conèixer què els agrada i què no, com són i com van canviant.

Aquest treball es fa de moltes maneres diferents. Per exemple, a la classe de P-4 es fan un autoretrat setmanal: cada dimecres es fan una fotografia, es dibuixen davant d'un mirall o fan un dibuix que els representi fent alguna cosa que els agrada.

L'objectiu de fer aquest seguiment és doble: primer, ajuda nens i nenes a observar-se, mirar-se de prop i conèixer-se cada setmana una miqueta més. I segon, ens servirà per veure les diferències i l'evolució que han fet durant la quarantena, i és que a aquestes edats creixen molt de pressa!

Una altra manera de treballar l'autoconeixement és mirar una mica més enllà de nosaltres mateixos... cap als nostres orígens! Nens i nenes han fet una activitat que es diu "la història del meu nom": han preguntat a les seves famílies per què es diuen com es diuen. I és que tots els noms tenen una història i un perquè! I si no ho creieu, mireu com la nostra tutora explica el perquè del seu nom:

 

 

Conèixer la història que hi ha darrere de com ens diem ens ajuda a saber d'on venim... i fa que el nostre nom ens agradi encara més! Per això, després de l'activitat van construir el seu nom ben gran amb objectes que tenen a casa. Van quedar uns murals ben originals!

I vosaltres, ja coneixeu la història del vostre nom?