Notícies

#JoEmQuedoACasa/Dilluns, 25 de maig de 2020

Multilingüisme i vida sana al cicle superior de primària

4t, 5è i 6è de primària aprenen hàbits saludables en anglès.

Multilingüisme i vida sana al cicle superior de primària

L'assignatura d'educació física és molt més que fer esport. A través de l'activitat física nens i nenes aprenen com funciona el seu cos i quines necessitats té. L'objectiu és que nens i nenes aprenguin a portar una vida saludable.

Per aquest motiu, durant el temps de confinament, les classes de 4t, 5è i 6è de primària han anat rebent propostes que els fan reflexionar i aprendre bons hàbits. La setmana passada, per exemple, se'ls va proposar que cuinessin una recepta saludable. I ho havien de fer en anglès!

I és que, seguint el programa d'educació multilingüe que ja aplicàvem a l'escola, nens i nenes del cicle mig i superior de primària fan les classes d'educació física en anglès. D'aquesta manera, l'activitat física serveix també coma pràctica lingüística.

Donat que l'educació física fa servir vocabulari que és bàsic en qualsevol conversa de caràcter quotidià, com ara verbs d'acció, parts del cos, noms d'ingredients i maneres de cuinar, nens i nenes tenen l'oportunitat de consolidar els seus coneixements i de practicar l'idioma (tant a l'hora d'escoltar com de parlar) en un context real, de manera que, a mesura que van fent els exercicis, van aprenent expressions i paraules d'ús comú i poden posar a prova la seva capacitat i creativitat a l'hora de fer-se entendre en aquest idioma.

Ja ho diuen: mens sana i corpore sano!