Notícies

Notícies/Dimarts, 25 de febrer de 2020

L'alumnat de Cicles Formatius organitza la Campanya de Donació de Sang 2020

Un any més, tot l'alumnat de cicles es coordina amb el banc de sang i de teixits per a organitzar una campanya solidària de donació de sang.

L'alumnat de Cicles Formatius organitza la Campanya de Donació de Sang 2020

Enguany, la campanya de donació de sang de La Salle Gràcia tindrà lloc el dia 28 de febrer a partir de les 9 del matí. Podeu consultar tota la informació i resoldre dubtes a la pàgina web de l’esdeveniment.

Una bona formació professional és aquella que prepara l'alumnat per desenvolupar una professió de la millor manera possible. Això implica que, a més dels coneixements i eines pròpies de cada grau, l'alumne s'ha de saber moure en ambients interdisciplinaris i ha de ser capaç de dur a terme projectes que requereixen coneixements en diversos àmbits.

És per aquest motiu que a Cicles Formatius La Salle Gràcia fomentem la implicació dels nostres joves en projectes reals.

En aquest context, la Campanya de Donació de Sang és, potser, un dels projectes més especials, ja que no és un programa al qual ens afegim com a escola, sinó que és el propi alumnat el que l'aixeca cada any des de zero.

A més a més, la campanya té un impacte social real i positiu, ja que contribueix a salvar vides!

Cada Cicle Formatiu s'encarrega de dur a terme la part del projecte que està més relacionada amb el seu camp d'estudi, però sempre mantenint la comunicació amb els altres grups, ja que les accions han de ser coordinades:

Cicles de l'àmbit social: difusió i sensibilització interna

L'alumnat d'Educació Infantil i Integració social s'encarrega de la difusió interna i la sensibilització de les persones vinculades a l'escola.

Organitzen xerrades i tallers a les etapes d'educació infantil i primària per tal de generar consciència en els infants i, a més, fer arribar el missatge a les seves famílies.

Cicles d'arquitectura: senyalització i planificació dels espais

L'alumnat de Projectes d'Edificació s'encarrega de preparar els plafons de senyalització per guiar la gent el dia de l’esdeveniment i de planificar un recorregut per tal que entrades i sortides no es molestin. A més, arrangen les diverses zones perquè cobreixin les necessitats de cada moment: l'espai d'espera, l'espai per a fer les donacions, i l'espai de recuperació, descans i menjar.

Cicles d'empresa i màrqueting: Materials publicitaris i difusió en línia

Una bona imatge i un bon lema són cabdals per a engrescar la gent.

L'alumnat de cicles d'empresa s'encarrega de dissenyar tots els materials publicitaris, des del logotip i el lema, fins als cartells informatius i vídeos de difusió. Aquests són els materials que tots els altres grups faran servir per a la difusió i la conscienciació del públic.

Donada la importància d'aquest tipus de material, nois i noies es divideixen en grups i treballen diferents aspectes de la campanya en diverses assignatures. Un cop fets tots els materials, és el professorat el que tria els que consideren més engrescadors.

A més a més, també tracen un pla de difusió i comunicació on-line. Podeu seguir les publicacions i el projecte de comunicació en el seu compte d’Instagram.

Cicles d'informàtica: pàgina web

Portada de la pàgina web

És important que totes aquelles persones que es plantegen donar sang tinguin accés a tota la informació que puguin necessitar. Cal un espai on poder consultar lloc, horari i requeriments per a donar sang, i on a més puguin resoldre dubtes.

L'alumnat d'informàtica s'encarrega d' elaborar una pàgina web que cobreixi totes aquestes necessitats. Serà la pàgina de referència que apareixerà en tots els materials de difusió, i on dirigiran a totes aquelles persones que tinguin preguntes en relació amb l'esdeveniment o al fet de donar sang.

La Campanya de Donació de Sang és, doncs, una gran oportunitat d'aprenentatge, i una ocasió on l'alumnat pot posar en pràctica els seus coneixements i habilitats. És, a més, una activitat molt engrescadora per a tothom, ja que suposa treballar de manera altruista per a la millora de les condicions de vida de moltes persones.

Logotip guanyador per a la campanya de donació de sang 2020