Notícies

Notícies/Dimecres, 25 de setembre de 2019

Celebració de la Mare de Déu de la Mercè

Cada dia 23 de setembre, a La Salle Gràcia ens avancem a la Festa Major de Barcelona i celebrem actes en honor a la patrona de la nostra ciutat.

Celebració de la Mare de Déu de la Mercè

Com cada any, el 23 de setembre a La Salle Gràcia hem organitzat actes per a celebrar la Mare de Déu de la Mercè amb tot el nostre alumnat.

Agraïment

La jornada ha començat amb una reflexió sobre el significat de la paraula "mercè", que entre altres coses expressa agraïment i benvolença.

Així doncs, l'alumnat ha reflexionat i debatut sobre la necessitat d'agrair les nostres coses de cada dia. Què agraïm de la vida, de la família, dels companys i companyes?

Fridays for Future

El moviment Fridays for Future ha impulsat una setmana de mobilitzacions arreu del món, que desemboquen en la tercera vaga mundial pel clima el 27 de setembre. Des de La Salle Gràcia hem volgut participar d'aquest moviment, i per aquest motiu hem combinat la celebració amb una reflexió sobre el canvi climàtic.

És ja gairebé una tradició que els nens i nenes de primària elaborin una pancarta per a celebrar la Mare de Déu de la Mercè. Enguany, no n'han fet una, sinó dues. Totes dues han estat elaborades amb materials reciclats, i cadascuna tenia un objectiu.

La primera pancarta ret un homenatge alegre i festiu a la Mercè, patrona de la nostra ciutat.

La segona pancarta ha servit perquè les classes de primària reflexionin sobre el canvi climàtic, el futur i les accions que estan a les nostres mans per a construir un món més amable i sostenible. Aquest any el lema de La Salle és #Imagina, i això és precisament el que hem fet: ens hem imaginat la Barcelona del futur, i hem imaginat com volem que sigui la nostra ciutat, el nostre món. Després hem reflexionat sobre què podem fer per salvar el planeta, com podem contribuir nosaltres a construir aquest món que volem?

Hem enganxat tots aquests desitjos i reflexions en una pancarta que, un cop acabada, es recorda que el primer pas cap a assolir un objectiu, per a complir un somni, és, precisament, imaginar-lo i treballar per a fer-lo realitat.

Festa i xerinola!

Per descomptat, a La Salle Gràcia no ens hem oblidat d'una part important de les celebracions de Festa Major: la diversió!

Els més petits de la casa, l'alumnat d'educació infantil, han celebrat la Mercè amb una pinyata i un berenar de coca amb xocolata que se n'han llepat els dits!

Esperem que vosaltres també hàgiu passat unes festes de la Mercè fantàstiques!