Notícies

ESO i Batxillerat/Dimecres, 19 de juny de 2019

Eduemprèn 2019: solucions reals a problemes reals (3r d'ESO)

El passat dissabte es va celebrar al Campus La Salle - URL l'acte de clausura i d'entrega de premis del programa EduEmprèn 2019.

Eduemprèn 2019: solucions reals a problemes reals (3r d'ESO)

EduEmprèn és un taller d'emprenedoria social organitzat pel hub tecnològic i l'acceleradora de startups La Salle Technova amb La Salle Campus Barcelona – URL i en col·laboració amb La Salle Catalunya. El seu objectiu és preparar i incentivar joves emprenedors compromesos amb el seu entorn. Per aquest motiu, EduEmprèn proporciona als estudiants les eines que necessiten per crear un projecte d'emprenedoria social que proposi una solució a un problema real del seu entorn.

El programa els acompanya mentre els grups aprenen primer a veure si el projecte és viable, després mentre el desenvolupen, i finalment el transformen en una realitat.

El taller EduEmprèn forma part del programa FAIG, el programa d'aprenentatge per projectes de La Salle. A través d'un projecte amb finalitats reals, l'alumnat millora el seu treball cooperatiu i desenvolupa les seves intel·ligències múltiples.

Sota el lema "Observa, Proposa, Transforma", l'edició Eduemprèn d'enguany ha estat enfocat a l'assoliment dels objectius de desenvolupament sostenible de l'agenda 2030 de l'ONU. Més de 340 alumnes de 19 escoles de La Salle Catalunya van presentar 75 projectes que han estat preparant durant tot l'any. Els van presentar amb un pòster, un vídeo explicatiu del projecte (es poden trobar al canal de Youtube de La Salle – URL) i una exposició davant d'un jurat d'experts del món de l'emprenedoria, l'educació i l'acció social.

Des de La Salle Gràcia es van presentar tres projectes:

Projecte Firefighters

Un nou uniforme de bomber que pot facilitar l'extinció d'incendis i la seguretat dels professionals.

Projecte Woman´s watch

Un rellotge que ajuda a protegir les dones que poden patir una agressió en el seu context familiar o al carrer (violència de gènere).

Projecte Solar Spark

Plaques solars intel·ligents i que ajuden a protegir les persones de radiacions perjudicials.

(vídeo no disponible)

El programa EduEmprèn és un gran expemple del que l'educació experiencial representa: els beneficis no només repercuteixen en l'alumnat, que aprèn a aplicar els coneixements apresos de manera combinada i amb objectius reals, sinó que també existeix un retorn cap a la societat i cap al món, que rep idees i projectes innovadors que proposen solucions viables a problemes reals.