Notícies

Projectes en edificació/Dimecres, 5 de juny de 2019

REALITZACIÓ D'UN REPLANTEJAMENT TOPOGRÀFIC (CF PROJECTES D'EDIFICACIÓ)

A partir de l'aixecament topogràfic que van realitzar el passat mes de març, l'alumnat de 1r de Projectes d'Edificació aprèn a realitzar-ne un replantejament.

REALITZACIÓ D'UN REPLANTEJAMENT TOPOGRÀFIC (CF PROJECTES D'EDIFICACIÓ)

Gràcies a la col·laboració del departament d'Enginyeria en Geomàtica i Geoinformació de la Universitat Politècnica de Catalunya, que ens va cedir en préstec l'instrumental topogràfic necessari, l'alumnat de 1r de Projectes d'Edificació va poder realitzar un replantejament topogràfic complet amb estació total.

La pràctica va tenir lloc en diverses fases:

Primer, a l'aula d'informàtica de La Salle Gràcia, van calcular l'encaix del plànol de l'arquitecte en l'aixecament topogràfic que vam realitzar fa uns mesos.

Posteriorment van calcular les coordenades dels diferents punts a marcar sobre el terreny.

Finalment, i això va ser la setmana passada, l'alumnat es va dividir per grups i van procedir a marcar sobre el terreny els diversos punts que definien l'eix d'excavació de la futura canalització.

L'aprenentatge experiencial en entorns reals és una eina indispensable perquè la formació rebuda es transformi en unes competències professionals sòlides i completes. L'objectiu general d'aquesta activitat era aprendre a realitzar qualsevol classe de replantejament, i podem dir que aquest objectiu es va assolir amb èxit, ja que tots els grups van realitzar la pràctica de manera correcta. Enhorabona!