Notícies

ESO i Batxillerat/Dimarts, 21 de maig de 2019

Clausura del projecte SWI-MicroMón 2019, UAB (Batxillerat)

Tot l'alumnat de batxillerat que ha participat en el projecte van fer balanç i es van acomiadar en un acte conjunt.

Clausura del projecte SWI-MicroMón 2019, UAB (Batxillerat)

Fa unes setmanes us vam explicar en què consistia el programa SWI-MicroMón@UAB_2.0, una activitat d'Aprenentatge-Servei per al desenvolupament personal i la ciutadania que està englobat dins del projecte internacional Small World InitiativeTM-Tiny Earth.

Gràcies a aquest projecte, l'alumnat de batxillerat té l'oportunitat de participar en una iniciativa d'abast mundial per la recerca de nous antibiòtics, alhora que aprenen a fer cultius bacterians i a treballar en un laboratori professional.

La setmana passada es va donar per tancada l'edició 2019 d'aquest projecte, i es va fer tal com cal: Amb una cerimònia on tots els grups participants van tenir l'oportunitat de compartir què havia significat per a ells viure aquesta experiència, i on se'ls va fer entrega d'un diploma agraint la seva participació.

Us copiem a continuació el discurs que l'alumna Irene Olivero va llegir en representació de l'alumnat de La Salle Gràcia, que transmet a la perfecció què ha representat per a ells i elles la participació en aquest projecte:

Discurs de La Salle Gràcia en la clausura del projecte SWI-MicroMón 2019:

Hola, molt bona tarda, sóc la Irene Olivero, vinc en representació dels alumnes de batxillerat de l'optativa de biologia de l'escola la Salle Gràcia on hem participat en el projecte SWI.

La participació en aquest projecte ens ha resultat una activitat de recerca i formació molt adequada, hem après algunes tècniques de laboratori i com agafar les mostres que necessitàvem. Els alumnes de medicina i el microbiòleg que van venir a l'escola ens van explicar, respondre, fer-nos participar... en una paraula, ens van fer gaudir de la biologia.

Les xerrades eren dinàmiques i molt interessants, les quals van fer-nos adquirir molts coneixements sobre els bacteris, i les seves malalties, així com tota la problemàtica dels antibiòtics. A part d'això, també ens vam conscienciar de la necessitat de fer entendre a la població que cada vegada els bacteris són més resistents i que arribarà un punt en el qual no els podrem combatre, per això vam penjar una notícia a la web de l'escola perquè tota la comunitat educativa en fos conscient.

Hem de fer un bon ús dels antibiòtics. La participació en aquest programa ens ha fet adonar de la importància de la bona utilització dels antibiòtics, així com, la necessitat de tenir un ventall més gran d'aquests.

Us donem les gràcies per deixar-nos formar part d'aquest projecte de recerca i aprenentatge, i us encoratgem que seguiu fent aquesta tasca divulgativa.