Notícies

Primària/Divendres, 10 de maig de 2019

Anàlisi de les zones de joc del barri de Gràcia (3r de primària)

La classe dedica un dia a recórrer tots els parcs i jardins del barri i analitzar-ne el seu estat.

Anàlisi de les zones de joc del barri de Gràcia (3r de primària)

Una de les característiques de la Vila de Gràcia és que compta amb un gran nombre de places on nens i nenes poden jugar.

L'alumnat de 3r de primària ha dut a terme un projecte interdisciplinari en què han combinat capacitat d'observació, capacitat d'anàlisi, estadística i orientació per a elaborar un estudi sobre l'estat d'aquestes zones de joc.

Dimarts passat van sortir de l'escola i, amb l'ajuda d'un mapa, van anar recorrent el barri i trobant totes les zones de jocs. Per grups, es van repartir les tasques de guia i van portar els seus companys i companyes d'un lloc a l'altre sense perdre's.

Un cop a les places, n'observaven tots els elements per poder avaluar si són un bon lloc (o no) per a jugar. Entre altres característiques, es fixaven en:

  • - Quin tipus de flora s'hi troba i en quin estat està
  • - Característiques de les zones de joc
  • - Estat de les zones de joc
  • - "Jugabilitat" de les zones de joc
  • - Si hi ha o no zona per animals

Totes les dades recollides serviran per a fer-ne un estudi detallat i extreure'n diverses estadístiques a classe d'informàtica. Finalment, elaboraran uns cartells informatius per què tots els nens i nenes de l'escola estiguin informats de quines opcions de joc tenen al nostre barri.

Quan surtin els resultats us ho farem saber perquè pugueu consultar-los!