Encesa Solidària

image

A mitjans de desembre fem aquest bonic acte solidari a la Plaça de la Virreina on encenem les espelmes que cada persona ha pagat en forma de donatiu pel projecte de campanya que tenim a l’escola en benefici de la Fundació Proide. Aquest projecte educatiu pot ser al Perú, Guatemala, Madagascar, Togo i Líban. L’Encesa Solidària és un acte molt representatiu de les accions que duem a terme a La Salle Gràcia. L’acte dels últims anys ha comptat amb la participació del grup coral Cantabile i de Trons del Baró. Un acte bonic on la llum i la música fan d’aquesta tarda solidària una estona molt bonica.

Banc d'aliments

icon

Des de fa anys l'escola participa en la recollida d'aliments que es fa des del Banc d'Aliments i Càritas. Cicles Formatius participa en la Gran Recapte i els joves es distribueixen en diferents punts i supermercats per col·laborar.

A Educació Infantil, Primària, ESO i Batxillerat participen mitjançant la recollida a l'escola. Cada alumne pot portar voluntàriament aliments que posteriorment es porten a la parròquia del barri que ho distribueix a les famílies més necessitades.

Aquest curs s'han recollit més de 200 kg d'aliments entre aquestes etapes!

Si vols més informació, pots visitar: www.bancdelsaliments.org.

La Marató

icon

D'uns cursos ençà a les etapes d'Infantil i Primària ens mobilitzem per col·laborar amb La Marató. Cada any participem en la campanya d'1 origami 1 euro on aportem més de 3000 origamis per combatre les diferents malalties.

Icon

Fundació PROIDE

La Fundació Proide és una ONGD lasaliana que es va constituir com a Fundació l'any 1992 i que treballa en projectes educatius al sud. Avui dia la fundació té projectes a 5 països: Togo, Madagascar, Guatemala, Perú i el Líban. L'objectiu dels projectes sempre és el dret a l'educació i el fet de crear oportunitats educatives. A més, la fundació treballa a crear materials i propostes per a l'educació transformadora aquí a Catalunya. Proide entra dins del paraigua d'entitats i fundacions lasalianes que rep el nom de La Salle Solidària.

Cada any diferents grups de voluntaris marxen als diferents països a col·laborar en algun dels projectes de l'entitat. Fan vives i comparteixen les experiències de les comunitats locals. També hi ha voluntaris que marxen per més temps i d'altres que col·laboren a escala local en els diferents actes que la fundació organitza.

Cada any des de l'escola realitzem alguns actes i activitats per promoure aquests projectes i col·laborar econòmicament amb les aportacions voluntàries que fan les famílies i alumnes en tant que participen d'aquestes.

Si en vols saber més: www.fundacioproide.org/.

Fundació Comtal

Icon

Aquesta Fundació desenvolupa la seva tasca al districte de Ciutat Vella. Allà hi fan acollida i acompanyament, reforç a l'escolarització, temps de lleure, treball amb les famílies i formació pels joves. Aquesta fundació que fa més de 25 anys que treballa desenvolupa una gran quantitat de projectes i brinda també oportunitats educatives i personals als joves i famílies del barri. Aquesta entitat també forma part de La Salle Solidària.

A La Salle Gràcia col·laborem en les campanyes de Nadal i econòmicament a través de l'esmorzar solidari que realitzem a l'escola i que es dinamitza des de les etapes d'ESO i Batxillerat.

La fundació té un gran volum de voluntariat que ajuden en els diferents àmbits i projectes en què treballen. Des de l’escola promocionem i animem a tots aquells que volen fer voluntariat a Comtal.

Si en vols saber més, d’aquesta entitat: www.comtal.org.

Associació X-Fràgil

Icon

Des de fa uns anys, l'Associació Catalana Síndrome X-Fràgil té la seva seu a La Salle Gràcia. L'escola s'implica en la Passejada de Roda Petita que realitza l'associació anualment. Com a escola, en fem difusió i tenim una assistència molt important a l'acte. A més, durant l'any la fundació realitza algunes xerrades als nostres alumnes.

Pots visitar: www.xfragil.cat.