Notícies

Setmana de la Ciència

Dimarts, 21 de novembre de 2017

Us deixem un article complert sobrela Setmana de la Ciència 2017, que vam celebrar a l'escola del 10 al 19 de novembre de 2017,amb l'objectiu fonamental de despertar i potenciar l'interès del jovent vers la ciència i la tecnologia.

Els mestres i alumnes vam preparar i gaudir d'una gran quantitat d’activitats de caire científic amb la voluntat de promoure aquest tipus d’estudi i fer que se li perdi la tradicional por entre els nostres alumnes.

Des de l'escola el que volem que la visquin les ciències amb sentit lúdic i d’aplicació pràctica a la quotidianitat de les nostres vides

Recull d'activitats per etapes:

 • Primària visita al museu de química de l'escola per veure diferents experiments amb precipitats, gasos i canvis de colors.També han preparat diferents experiments que després han mostrat als companys de les altres classes
 • Taller de creació d’històries titulat Caçadors d'històries del futur on van participar cicle superior d'infantili tots els alumnes de 1r d’ESO organitzat per professors de la UOC de Comunicació audiovisual a on es van tractar temes com la sobre sostenibilitat ambiental i amb recursos de storytelling.

 • Sortida al Museu de las matemàtiques hi van anar els de 2n i 3r d'ESO
 • Al mig del parc de Can Mercader es troba el MMACA, el museu de les matemàtiques. Durant la visita, l’alumnat de 2n i 3r d’ESO vam conéixer secrets que amaguen les matemàtiques, bells secrets que cal descobrir amb les mans i amb habilitat. Abans d’entrar, però, una gimcana d’orientació per mesurar l’entorn els va despertar l’enginy.

 • Sortida al CCCB amb 4r d'ESO «Després de la fi del món» és una exposició sobre el planeta del 2017, transformat irreversiblement en el planeta Antropocè després de dos segles d’intervenció de l’home en els sistemes naturals. Però també és una exposició sobre com arribarem al món de la segona meitat del segle XXI, i sobre la responsabilitat de la nostra societat envers les generacions que hi naixeran i creixeran.(VIA Exposició CCCB)
 • Resolem el misteri de “La teoria perduda d’Évariste Galois” a 4t d’ESO El rei francès Lluís Felip i la societat matemàtica, envejosa de la joventut de Galois, funden una organització secreta, Traïdor Oblidat, per esborrar l’existència del jove matemàtic i revolucionari. Traïdor oblidat posseïa les 7 pàgines de la carta que Galois va enviar a Chevalier amb les seves investigacions matemàtiques que formen la seva teoria, la qual s’ha pogut donar a conéixer gràcies al rescat aconseguit amb la resolució d’enigmes i problemes de combinatòria. Els de 4t han descobert que "El caos és un ordre sense desxifrar.
 • Sortida científica dels alumnes de 1r de Batxillerat a l'Ateneu de fabricació 3D Vam anar a l’Ateneu de fabricació 3D situat a prop de Sants. No és un simple taller on vas a imprimir el que vulguis en 3D. Es dediquen a fer projectes i donar solucions a gent que ho necessita, amb la única condició de portar els materials que es necessitin i d’oferir un servei a canvi ja sigui en forma de coneixements o qualsevol tipus d’ajut que els calgui per tirar endavant el projecte. Va ser interessant, ja que hi veiem aplicacions tant pel batxillerat científic, pel social, l’humanístic o l’artístic.
 • Taller emprenedoria technova 2n Batxillerat
 • Els alumnes de segon de batxillerat, amb motiu de la Setmana de la Ciència, vam anar a les instal·lacions d’Enginyeria i Arquitectura La Salle (EALS) a fer un taller d’emprenedoria. La primera part del taller va ser una introducció al concepte d’emprenedoria i de les possibilitats que avui en dia tenen les incubadores i acceleradores de projectes per tal de garantir l’èxit a qualsevol projecte empresarial (reducció de costos i ajuda de persones expertes en el tema). Després vam fer un cas pràctic per tal de dissenyar una aplicació per a mòbil i la vam exposar públicament. La segona part va està adreçada a la utilització de la xarxa social Instagram com una eina molt útil de posicionament dins del món empresarial.  Logo La Salle

   La Salle Gràcia

  • Plaça del Nord, 14
   08024 Barcelona
  • Telèfon 93 292 21 18


  Has trobat aquesta informació a www.lasallegracia.cat/noticies/888

  © 2018 La Salle Gràcia. Tots els drets reservats.